1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Kampdag i Näste 5 – banderollaktion, flygbladsutdelning och aktivisttester

Lördagen den 10:e augusti var en aktiv dag i Tyrrunans tecken för medlemmar och aktivister i Näste 5. Under dagen genomfördes under loppet av några timmar flertalet olika aktiviteter såsom en banderollaktion, flygbladsutdelning och aktivisttester.

Dagen började med att kamraterna samlades vid Mellstaparken i Borlänge där dagens aktiviteter sedan skulle äga rum till större del. Efter att ha snackat ihop sig lite grann bestämde man sig för att några kamrater skulle ge sig ut med fordon och dela blad till hushåll i Borlänge, medan andra kamrater skulle utföra banderollaktionen.

Att dela ut flygblad till hushåll gick i sedvanlig ordning hur bra som helst och samtidigt passade man även på att sätta upp några klistermärken.

Banderollaktionen är nog den mest lyckade hittils på platsen i fråga. Under dagen åkte säkert uppmot 15 bilar förbi i minuten. Och då banderollaktionen pågick i ungefär 2 timmar samtidigt som flygbladsutdelningen, ger lite snabb matte att man nådde ut till ungefär 1 800 fordon den dagen.

Efter att ha delat blad samt hållit en banderoll i nästan 2 timmar var man rätt stel i kroppen. Så kamraterna på plats bytte snabbt till gympakläder och började värma upp för aktivisttesterna.

Dessa genomfördes sedan i Mellstaparken, trots att regnet började ta i rätt rejält. Efter att man slutfört konditionsdelen av testet var det endast en lättare skur man fick härda ut, men mot slutet av testet så hade det ruggat upp till riktigt ruskväder och man fick avsluta testerna genomblöta, denna gång av både regn och svett.

Till vänster Nicklas Norling, som under banderollaktionen roade sig med att försöka tolka vilka tutningar som var positiva och vilka som var negativa.

Bor du i Borlänge? Spenderade du din dag med att sitta inne och glo på tv-burken? Om du ansöker till Motståndsrörelsen idag kan du istället för att slösa bort ditt liv framför en tv-apparat delta i kampen för vårt folk, träna upp din hälsa och bygga kamratskap i regnskurarna.

Publicerad:2019-08-12

Från samma näste: