1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Månadsmöte med argumentationsträning i Näste 8

Söndagen den 5 januari höll Näste 8 ett välbesökt månadsmöte på den östgötska landsbygden. Mötet inleddes med visning av två filmer som nästets medieansvarige producerat. Den ena filmen var en spännande resumé av nästets verksamhet under december. Den andra skildrade den nyligen genomförda offentliga flygbladsutdelningen i Katrineholm.

Efter filmerna höll tillförordnade nästeschefen Jimmy Thunlind en föreläsning om argumentationsteknik. Föreläsningen belyste vikten av att kunna debattera, olika typer av argument, som faktaargument, värdeargument och auktoritetsargument, samt hur man avslöjar fula knep som ”sluttande planet” och cirkelargument.

Därefter delades deltagarna upp i grupper om två eller tre personer som under 30 minuter fick varsin punkt i partiprogrammet ”Vår väg” att förbereda sig på – både att hitta argument för vår ståndpunkt och att förutse motargument.

Sedan återsamlades deltagarna och en person ur varje grupp fick i tur och ordning gå fram och möta en både påläst, slug och illvillig meningsmotståndare i skarp debatt i respektive ämne. Det var en övning som lockade fram flera skratt, men som framför allt tränade deltagarna att argumentera för sina åsikter.

Efter en vällagad lunch med äppelkaka som efterrätt hölls nästets månadsmöte med rapporter, planer och viktig information. Dessutom kunde deltagarna applåderande välkomna två nya medlemmar till gemenskapen.

Publicerad:2020-01-08

Från samma näste: