1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Månadsmöte med gästföreläsning i Näste 8

Lördagen den 5 oktober var det åter dags för Näste 8 att hålla månadsmöte. Djupt inne i Sörmlands skogar samlades motståndsmän från alla hörn av nästet. Det var en vacker frostnupen dag då trädens löv lyste i alla de färger.

Efter inledande fika med samkväm och många kära återseenden började själva sammankomsten med en längre presentation av gästande Martin Engelin från Näste 2. Temat var datasäkerhet. Martin, som uppenbarligen är mycket initierad i ämnet, bjöd på en omfattande genomgång av de olika aspekterna av datasäkerhet. Detta är ett område där fällorna man kan ramla ner i är många. Motståndsmän med varierande grad av IT-kompetens, allt från boomers till zoomers, blev upplysta i hur man kan undvika att viktig information når oönskade adressater. Åhörare hördes uttrycka att detta var den mest uttömmande behandling av ämnet som de tagit del av. De efterföljande applåderna var varma.

Nu hade hungern spritt sig bland deltagarna så det passade bra att arrangörsgruppen dukade upp en delikat måltid beredd av lokalt producerade råvaror. På menyn stod fåraherdens paj och fårostsallad. Det åts med stor aptit, påfyllning togs i stora mängder och kockarna prisades högljutt. Intagandet av den goda maten gjorde diskussionerna intensiva och uppsluppna. Nu fick motståndsmännen ny energi till nästa punkt på dagordningen.

Efter måltiden tog Jimmy Thunlind till orda. Hans summering av den gångna månaden visar med all tydlighet att nästet lever. Aktiviteterna har duggat tätt med bland annat basaktivism, offentlig aktivism, studiecirkel och kampsportsträning. Vidare har vakanta ansvarspositioner tillsatts av nya kämpar och uppenbara aktivistämnen har börjat visa framfötterna. Avslutningsvis gick man igenom planeringen av nästa månad innan mötet avslutades.

Vill du också uppleva den ojämförliga gemenskapen i kamp för vårt folk? Gå då med i Nordiska motståndsrörelsen!

Publicerad:2019-10-14

Från samma näste: