1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen besökte Eds marknad

Lördagen den 12 oktober genomförde Nordiska motståndsrörelsens Kampgrupp 203 en offentlig aktivitet på den välbesökta marknaden i Ed som tillhör Dals-Eds kommun.

Man marscherade först igenom hela marknaden för att göra det känt för marknadsbesökarna att Motståndsrörelsen var på plats.

Sedan ställde man upp sig med banderoll och flygbladsutdelare vid en av de få platser på marknadsområdet där det fortfarande fanns plats för fler människor och började sedan dela ut flygblad.

Det tog inte lång tid innan en sur herre som själv kallade sig för ”marknadsgeneralen” kom fram till aktivisterna och ville ha betalt för att man stod där med en banderoll. När ”generalen” ifråga inte fick några pengar gick han sin väg och syntes inte till något mer.

Det var även massvis med folk som tog emot flygblad eller gärna ville diskutera politik med aktivisterna på plats. Flera stycken var även uppriktigt glada över att få se motståndsmännen.

Diskussionerna fortsatte i oförminskad takt innan det efter lite mer än två timmar var dags att avrunda aktiviteten.

På väg tillbaka till bilarna följde ett ungdomsgäng på ca åtta personer efter aktivisterna en bra bit. Dessa ungdomar, med tvivelaktig uppfostran och anskrämligt utseende, tyckte inte alls om att man hade delat blad på marknaden. Ungdomarna visade sitt missnöje mot sunda idéer och tankar genom att skrika att de ”älskar judar” och ”hatar nazister” samt även genom att peka finger åt aktivisterna. Ungdomarna tyckte inte alls om att bli filmade och svarade omoget genom att än en gång visa fingret.

Väl framme vid bilarna avslutade man sedan dagens aktivitet, nöjda med ännu en lyckad dag i Tyrrunans tecken!

Publicerad:2019-10-15

Från samma näste: