1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen möter Kommunistiska Partiet i Varberg

På kvällen den 30:e augusti skulle Kommunistiska Partiet samlas vid en park i centrala Varberg för att hålla tal och sjunga tillsammans. Så en delegation från Näste 2 åkte helt enkelt till Varberg denna kväll för att se vad kommunisterna hade att säga samt att sprida budskapet om ett sundare och arbetarvänligare alternativ.

Man ställde upp sig med en fana strax utanför festivalområdet där man fick stor exponering från besökarna till den kommunistiska sammankomsten samt vanligt folk som fanns runt omkring.

Man började dela ut flygblad till förbipasserande. Det tog inte lång tid innan Polisen var på plats för att ställa frågor om vad man gjorde där, varför man hade en megafon med sig och vem som var ansvarig för aktiviteten. När poliserna på plats inte fick några svar på deras frågor blev de snabbt väldigt upprörda, men gick sedan vidare med att ta bild på samtliga aktivister och sedan ställa sig på behörigt avstånd.

Några oförskämda ungdomar försökte markera mot motståndsmännen genom att spotta framför kamraterna. Ungdomarna fick sedan lära sig att man inte beter sig så innan Polisen skickade iväg dem. Inga övriga incidenter uppstod och man avvecklade sedan efter drygt en timme för att gå in mot de centrala gatorna i Varberg.

Man gick sedan längs de mest centrala gatorna och i megafonen basunerades en uppmaning ut om att gå med i Nordiska motståndsrörelsen för ett fritt och enat Norden.

Detta var något som Polisen inte alls tyckte om, då de stoppade aktivisterna och tog den som hade megafonen åt sidan för att ställa frågor och hävda att det aktivisterna gjorde var störande av allmän ordning. Efter lite diskussion med Polisen fick man sedan fortsätta att gå vidare, vilket man gjorde.

Man avslutade sedan aktiviteten, nöjda med den stora exponeringen man fått realtativt problemfritt.

Varberg vakna!

Publicerad:2019-09-02

Från samma näste: