1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nästesdagar i Västergötland

Tidigare i juli samlades Näste 2:s medlemmar på den natursköna västgötska landsbygden för en helg av bad, sport, utbildning och god mat. Nästets skicklige samordnare hade gjort ett fullspäckat schema och man satte genast igång med en femkamp som utmanade såväl kropp som knopp.

Simon Engelin på kloka ord om gemenskap och vikten av att kultivera en stark gemenskap oss motståndsmän- och kvinnor emellan. Därpå följde en handfast utbildning i akutsjukvård och kampsport. Man lärde sig att stoppa förblödningar och att skapa dem – mycket uppskattat!

Med middag i magen knoppade man av endera till fotbollsplanen endera till sjön innan månadsmötet och kvällens föreläsning av Sebastian Elofsson.

Efter en natts sömn för medlemsgruppen samlades man till frukost över gröt, ägg och struntprat. Samtidigt som man satt och tjötade var aktivistgruppen ute på en marsch sedan arla gryning.

Just som medlemsgruppen avslutade ett seminarium där man försökte bena ut begrepp som gemenskap så stapplade de trötta aktivisterna in från sin långväga marsch, hungriga som vargar när de såg lunchen dukas upp.

Efter att ha tackat kamraterna för en trevlig helg bar det av hem igen, tillbaka till vardagen.

Publicerad:2019-08-11

Från samma näste: