1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Offentlig aktion i Småland under lördagen

Lördagen den 27 juli ägnade Näste 7 dagen åt offentlig verksamhet.

Dagen började i Emmaboda där man ställde upp sig på ett torg beläget mellan ortens Ica och Coop-affär. Det var väldigt lugnt på platsen och folket strosade in och ut från matbutikerna i maklig takt. Efter att man befunnit sig på platsen ett tag, trevliga diskussioner till trots, så beslutades det att man skulle bryta upp och man begav sig in till Nybro som ligger blott ett stenkast därifrån.

Väl inne i Nybro så ställde man upp sig på Stora Nygatan utanför Willys där man bedömde att mest folk var i rörelse för dagen. Kamraterna blev mycket väl bemötta av de ortsbor som rörde sig i området och många nyfikna kom fram och tog flygblad och ställde frågor.

Efter en halvtimme kom två butiksbiträden ut och menade på att motståndsmännen var tvungna att flytta på sig då parkeringen var privatägd, och om man inte flyttade på sig så skulle de tillkalla polisen. Efter att butiksbiträdena fick förklarat för sig att parkeringen var offentlig plats och att man skulle stå kvar så försvann de in i affären.

Aktiviteten fortlöpte och många intressanta diskussioner uppstod. Man lade dock märke till en grupp rasfrämlingar som stod med sina telefoner på andra sidan parkeringen, och allt eftersom att kamraterna uppehöll sig på platsen så tillkom det fler. Dock gjorde rasfrämlingarna inga närmanden då de troligtvis inte var tillräckligt många till antal utan höll sig på avstånd och blängde argt.

Till slut anlände systemlakejerna till platsen och utlyste PL-13 och ville flytta motsåndsmännen till butikens lastkaj där man kunde stå ”säkert” och sprida sitt budskap, istället för att flytta på de rasfrämlingar som polisen nojade sig för.

Istället för att hörsamma systemlakejernas förslag begav man sig istället in mot centrum där man passade på att dela blad till förbipasserande och dela i brevlådor innan man packade ihop för dagen.

Smålänning, nordbo, gör din plikt och slut upp i kampen för ditt folk! Ansök till Nordiska motståndsrörelsen!

Publicerad:2019-07-30

Från samma näste: