1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Offentlig aktivism i Kalmar

Lördagen den 26 oktober anordnade näste 7 en offentlig flygbladsutdelning i cantrala Kalmar.
Första anhalt var korsningen Kaggensgatan/Storgatan och det tog denna gång mindre än fem minuter innan polisen anlände, vilket är rekordsnabbt för att vara Kalmar.

Tröstlösa försök gjordes för att försöka hitta en ansvarig för opinionsyttringen och polismännen förhöll sig passiva. Ett tiotal minuter senare kom ytterligare en patrull, men även denna höll sig på avstånd. Detta är något näste 7 upplevt i Kalmar sedan den 9 september 2018 och manifestationen mot homolobbyn under Kalmarsunds regnbågståg, då det blev konfrontation mellan motståndsmän och polis.

Efter att stått där en stund så visade det sig att folk inte flanerade så mycket denna gråmulna dag och man förflyttade sig ner till hamnen, närmare bestämt Baronens köpcenter, med ordningsmakten i släptåg.

Ytterligare patruller anledde, både uniformerade och civila, och ett yttre befäl delgav en slumpvis utvald flygbladsutdelare misstanke om brott mot ordningslagen, medans övriga inte ansågs begå något brott.

Efter detta avlägsnade sig yttrebefäl och en patrull var tvungen att åka på något larm, så återstående uniformerad patrull öppnade upp polisbilen åt allmänheten och barn fick ballonger, samt fick provsitta i polisbilen.

Utdelningen förflöt lugnt och många var de positiva kommentarerna från Kalmarbor och inresta shoppare.

Efter ett par timmar är det nöjda frihetskämpar som begav sig hemåt med löfte om att det inte skulle dröja så länge innan Kalmar åter skulle lysas upp av tyrrunefanor och det nationalsocialistiska budskapet skall spridas bland befolkningen.

Publicerad:2019-10-29

Från samma näste: