1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Offentlig flygbladsutdelning i Göteborg

Lördagen den 16 februari var tiden inne för kamrater ur Näste 2 att återigen inta Göteborg. Kring middagstid sammanstrålade man på Avenyn för att sprida flygbladet med rubriken ”Plikten kallar!”

Aktiviteten förflöt mycket lugnt. Vissa var ointresserade, andra var otrevliga till följd av sina ömmande näsringar, magtröjor eller otillfredsställande leverne. Somliga andra var desto mer pratglada och dessa ville först och främst tala om massinvandring och dess många negativa följder.

En man medgav att det upptrissade debattklimat som skapas av massmedia garanterat kommer att gynna Nordiska motståndsrörelsen. Genom att ständigt gå till våldsamma hatangrepp på alla som av en eller annan anledning ställer sig vid sidan av vad massmedia godkänt som åsiktskorridor, så får man dessa fritänkare att söka sig vidare bort från åsiktskorridoren. Efter ett tag stöter man sedan på en stark organisation med siktet inställt rakt framåt. Han gratulerade i förskott innan han promenerade vidare!

Till skillnad från många andra gånger i Göteborg så förskonades denna flygbladsutdelning från den sortens märkliga och obehagliga typer som annars så gärna opponerar sig mot nationalsocialism, hälsosamma livsstilsval och öppna samtal mellan medborgare. Göteborgs ”transproletariat” var gissningsvis för bakfulla – eller värre ändå – för att hinna spöka ut sig i syfte att göra sig märkvärdiga.

De enda gaphalsarna som stod att finna var en grupp bollsportsåskådare som tycktes ha börjat dagen med starkare drycker än te eller kaffe. Det var dock bara en av dessa som inte riktigt kunde bete sig, men detta förklarades av hans vänner bero på att personen i fråga inte haft några vänner som barn och således blivit sosse. Övriga förklarade sig som ganska opolitiska, men ogillandes ”kamelteraputer och djungelvrål”.

Från dessa kanske inte steget till nästa nämnvärda person är särskilt stort. Denne herre tycktes nyfiken på vad som delades ut, så han erbjöds ett flygblad för att stilla sin längtan efter kunskap. Brölandes och skakandes på huvudet utstötte han att motståndsmannen som räckt honom ett blad var ”nazist” och inte skulle stå där, utan istället gå hem. Motståndsmannen svarade att det vore lämpligare om främlingen for hem till sitt eget land istället, vartefter rasfrämlingen försökte ta den kroppskamera som motståndsmannen bar. Dum idé – som bemöttes med en kraftfull rak höger!

Främlingen överväldigades och föll bakåt. Folk fortsatte för en liten stund att flanera, som om rasfrämlingen var ytterligare någon konstig sorts motdemonstrant som helt sonika lagt sig ner i ren protest.

Med tanke på vilken god dialog som förts med ordningsmakten under aktiviteten – det vill säga: ingen alls – så ville man inte förstöra detta. Därtill var klockan ungefär en kvart ifrån avslut och eftersom möten och mat väntade, så valde man att avrunda aktiviteten för att inte bli försenade.

Kort och gott var det alltså en fullgod dag i Sveriges näst största stad och vi kan garantera att vi aldrig är särskilt långt borta för en offentlig aktion i Västsverige! Vi växer och blir såväl större som starkare, men vi behöver även dig! Släpp sargen, res dig ur soffan och ta den knutna näven ur fickan – gå med i Nordiska motståndsrörelsen!

Publicerad:2019-02-19

Från samma näste: