1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Offentlig flygbladsutdelning i Göteborg

Fredagskvällen den 22/11 begav sig medlemmar och aktivister från Näste 2 och en delegation från Amerikanska Patriot Front till centrala Göteborg för att sprida Nordiska motståndsrörelsens budskap via flygblad.

Man ställde upp utanför entrén till Liseberg och diskussioner med allmänheten började direkt. Många människor som gick förbi var positivt inställda till Nordiska motståndsrörelsen och kommentarer som ”kämpa på!” ”Kul att se er här!” Förekom frekvent. En som inte var lika glad var en parkvärd från Liseberg som ville att man skulle lämna platsen annars skulle hon minsann ringa polisen så att dom kunde köra bort aktivisterna. När hon inte fick som hon ville blev hon rabiat och sa åt varenda förbipasserande att de inte skulle ta emot flygblad från ”dessa hemska nazisterna”. Polisen som senare dök upp konstaterade att man hade all rätt att stå kvar då man stod på allmän plats men att de ändå skulle skriva en anmälan om ”ordningstörning”.

En engelsktalande man som såg en av Amerikanernas organisationssymbol frågade om denne var från USA, när svaret blev ja svarade han ”God bless you” och tog emot ett flygblad.

Efter ca 2 timmar avslutades aktiviteten utan några som helst incidenter.

Aktionen ses som mycket lyckad och vi tackar Patriot Front för deras besök.

Publicerad:2019-11-26

Från samma näste: