1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Överlevnad i skog med Näste 1

18 personer med flera nya rekryter och 5 fyrbenta begav sig ut i skog och mark för en del överlevnadsövningar. Efter en lång promenad anlände man till den utvalda platsen brevid en sjö.

Väl på plats delades gruppen upp i två lag som under en 3 timmars period tävlade i att bygga en bår som man transporterade en kamrat på ca 800 meter – för att få godkänt och kamma hem poäng.

Man gjorde 2 typer av snaror som man sedan kontrollerade funktionsdugligheten på.

Det kokades ägg under 10 min i plastpåsar, där vattnet värmdes upp med heta stenar. Äggen sparades till man var tillbaka där man utgick ifrån. Båda äggen var nästan perfekt kokta, dock var lag A:s ägg lite mer kokt än lag W:s och fick därmed poäng.

Lagen tillverkade även en ryggsäck som fylldes med 10 kilo sand och transporterades även den tillbaka till utgångsplatsen (en promenad i kuperad skogsmark på ca 1,5 tim) den ena ryggsäcken höll dock inte hela vägen.

Värt att tillägga är att all utrustning som tilläts denna dag var kniv, tändstål och kompass. Ingen mat eller dryck. Under tävlingens gång tävlade lagen mot varandra i olika ”kampsportsmoment” där vinnarlaget fick välja något från ”prisbordet” där det fanns hjälpmedel för uppgifterna i form av yxa, såg, extra rep, dricksvatten etc.

Strax innan avmarschen så åt man en gemensam lätt lunch för att få krafter att ta sig tillbaka igen. Trevlig dag ute i skog och natur med nya kamrater och många skratt.

Publicerad:2019-05-07

Från samma näste: