1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Rapportering från Gamla Linköping

Under den sista vårdagen, 31 maj, bestämde sig två medlemmar och en sympatisör från Näste 8 att gå ut i det friska vädret och sprida Motståndsrörelsens nationalsocialistiska budskap till både landsfränder och förmodligen även ett par nyfikna turister.

Kvällens första anhalt blev den kända stadsdelen Gamla Linköping i just Linköping. På denna plats har knutimrade torp och byggnader flyttats från sin ursprungliga tomtmark för att återskapa en miniatyrstad från en svunnen tid. Motståndsmännen gick förstås försiktigt och varsamt fram och klistermärken och affischer applicerade endast på kommunala ytor och nutida objekt.

Färden gick sedan vidare kring natursköna grönområden och stämning var på topp. När solen hade dragit sig tillbaka så sattes affischer upp längs mer trafikerade vägar och strategiska platser i stadsdelen Tannefors, mest känt för sin tillverkning av SAAB-flygplan. Efter att detta var avklarat bestämde gruppen sig för att ta farväl och tacka för en god kampafton som fortlöpte utan några störande moment.

Publicerad:2019-06-02

Från samma näste: