1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Stor banderoll fästes på Gallerian i Vetlanda

Under fredagsnatten den 30:e augusti, medan folk festande och rörde sig på gatorna, hängdes en 500 x 420 centimeter lång banderoll från Gallerians tak i Vetlanda av flitiga kamrater från Näste 7.

Gallerian som är belägen på Biblioteksgatan i centrala Vetlanda är tillhåll för flera olika butiker såväl som stadens Bowlinghall som drar många besökare under helgerna.

Nordiska motståndsrörelsens Näste 7 har tidigare utfört offentliga aktiviteter i Vetlanda, som t.ex. under EU-valet då man höll en banderollaktion i centrum. Det har ävent utförts flygbladsutdelningar och många andra typer av aktiviteter i kommunen och responsen från Vetlandaborna har varit väldigt positiv då invånarna i kommunen är hårt ansatt av det pågående folkutbytet.

För att kunna ta sig upp på Gallerians tak nyttjade kamraterna en brandtrappa för att via den hoppa över till ett snedtak. Väl uppe på taket med det 420 centimeter långa paketet innehållande banderollen börjad färden mot uppsättningspunkten på det korrugerade plåttaket som både knakade och knastrade, och den fuktiga nattluften hade lämnat plåttaket halt. Man fick ta sig upp och ned från olika avsatser innan taket började plana ut och man kom fram till en takbrygga som tillät för en snabbare färd.

Väl frame efter strapatsen började man att montera banderollen och veckla ut duken. Ett vajerräckte vid kanten på taket fick agera fäste för banderollen och när allt var säkrat och klart firades den långsamt ned, allt medan folk rörde sig nedanför.

Efter att man justerat banderollen så att duken var fri från veck påbörjades resan ned från taket via samma väg man använt för att ta sig upp, vilket var avsevärt lättare med den nu betydligt mindre packningen. Efter att man konstaterat att samtliga kamrater befann sig där de skulle förklarades nattens aktivitet avslutad.

Håll ögonen öppna efter fler spännande aktioner i Småland från Näste 7!

Anslut dig till kampen, skicka in din ansökan redan idag!

FÖR DITT FOLK, FÖR DIN RAS, FÖR ETT FRITT OCH ENAT NORDEN!

Publicerad:2019-09-01

Från samma näste: