1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Valkamp i Vetlanda

Lördagen den 13 augusti genomförde Näste 7 en offentlig aktion i Vetlanda centrum. Denna dag var man, till skillnad från alla tidigare gånger som Näste 7 bedrivit aktivism i Vetlanda de senaste åren, tvungna att dela torget med folkförrädarpartierna i kommunfullmäktige.

Motståndsrörelsen ställde upp sig med Tyrrunefanan mitt bland alla valtälten och började att dela flygblad till förbipasserande. Efter ett tag vecklade man även ut en banderoll med budskapet ”Ett revolutionärt val”.

En del förbipasserande tog emot flygblad och stannade för att prata, ungefär i lika hög utsträckning som vanligt, trots all konkurrens om uppmärksamheten.

Motståndsmännen gick även runt bland valtälten för att försöka samtala med partierna. Framgången i detta varierade.

Socialdemokraterna var det överlägset minst toleranta partiet och lät inte ens motståndsrörelsens aktivister ta informationsblad från valtältet. Inte heller ville man ha några samtal med aktivisterna utan hänvisade till att man istället kunde ha politiska diskussioner i kommunfullmäktige om Motståndsrörelsen kommer in där. Att samtala med folk ute på gatan är tydligen Socialdemokraterna för fina för.

Centerpolitikerna förbjöds av sin chef att samtala med motståndsmännen, åtminstone så länge samtalet filmades. Däremot kunde aktivisterna föra sansade och respektfulla samtal med Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna, Miljöpartiet och Kristdemokraterna.

När man stått på torget i några timmar avrundade man aktiviteten och åkte hem till en kamrat för att avhandla Nästets månadsmöte  tillsammans med medlemsgruppen.

Publicerad:2022-08-16

Från samma näste: