1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Vandrings och utbildningsaktivitet i Luleå

Lördagen den 5:e var medlemmar och aktivister från Medlemsgrupp 1 i Näste 6 ute på en friluftsaktivitet. Dagen började med att man samlades hos en kamrat tidigt på morgonen. Efter en snabb inventering av överlevnadsprylar och kameror gav sällskapet sig iväg.

Man började med att ro över en närliggande sjö. När man rott i land båten så var det dags att börja gå den bit som man planerat. Kamraten som bor på orten hade inte varit i just denna skog på väldigt många år och kände knappt igen sig då mycket av skogen hade blivit helt decimerad av skogsindustrin. Det var mycket myrmark som låg emellan kamraterna och det berg som skulle bestigas.

Efter mycket om och men och en del pauser för att både återhämta energin och för att få en vätskepaus så var sällskapet äntligen framme vid toppen på berget. Väl där uppe så förberedde man maten och så höll medlemsgruppschefen David Nilsson ett kortare möte där man planerade kommande aktiviteter.

Man hade även en utbildningsaktivitet där man läste ur Försvarsmaktens överlevnadshandbok, kamraterna gick igenom olika växters medicinska effekter och dess utseende. Man tog även upp stycket Ett enklare naturligare liv ur Aktivisthandboken för att sedan ha en lång diskussion om ämnet.

Mätta och belåtna så begav sig sällskapet hem igen, men istället för att gå samma väg som man kom tog man en annan väg ner tillbaka till båten. På vägen ner fick man användning av kunskaperna man lärt sig och kunde snabbt identifiera en av växterna som var skriven om i överlevnadshandboken.

Praeparatus Supervivet

Publicerad:2019-10-06

Från samma näste: