1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Vildmarksaktivitet i Bohuslän

Efter den offentliga aktiviteten i Alingsås den 15 juni så gick Kampgrupp 203 till skogs för att få lära sig viktiga erfarenheter och spendera natten i den nordiska naturen.

Målet för dagen var ett vindskydd som låg ca 1,2 mil in i skogen. På vägen tog man kortare pauser för att rena vatten och ha kortare teoretiska och praktiska utbildningar i bland annat hur man renar vatten och vad man ska tänka på.

För att göra vandringen lite mer ansträngande så hade varje deltagare extra mycket vikt i packning; som mest under turen hade en aktivist en 20 kilos viktväst i ca 4km.

Väl framme vid vindskyddet så gjordes det upp eld, och eftersom det hade varit väldigt varmt så passade några på att bada i sjön som låg vid vindskyddet.

Efter det hade man en genomgång i hur man kan göra upp eld, vilka olika tekniker man kan använda och så vidare. Deltagarna fick även prova NATO-tändstickor. Vad som är speciellt med dessa är att man kan tända dem, doppa dem under vatten och de kommer fortfarande att brinna.

Kvällen avrundades med trevliga samtal och mat.

Avmarschen startade tidigt på söndagsmorgonen och man valde att ha ett snabbt tempo tillbaka till bilarna. Trots den tunga packningen så gick man 1,2 mil på ca 2 timmar blankt.

Allt som allt en trevlig helg i naturen med god träning och nya kunskaper.

Publicerad:2019-06-20

Från samma näste: