1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Vildmarksaktivitet i Näste 1

Lördag morgon den 31/8 samlades medlemmar på en plats i Stockholm för att genomföra en vildmarksaktivitet i folkgemenskapens tecken. Det dröjde inte länge innan kamraterna ställdes inför ett oväntat prov efter att en medlem inte dykt upp i tid. Det visade sig att en bäver fällt ett träd över vägen som övriga kamrater kört på knappa 20 minuter tidigare. Efter samarbete med andra förbipasserande folkfränder lyckades trädet röjas undan och aktiviteten kunde börja.

Medlemmarna fick under vandringen öva på att gå ner i varv och försöka ta in naturen i våra förfäders perspektiv. Gruppen tog ett fåtal vilopauser för att byta sockor och titta på fornlämningar och dylikt. Då kamrater vid ett tillfälle blev klara för avmarsch utanför den utsatta tidsramen straffades (eller belönades) hela gruppen med armhävningar. Medlemmarna var senare under dagen mycket mer motiverade att hjälpa sina kamrater med att hålla tidsramen.

Efter att ha vandrat i cirka tre timmar var gruppen tillbaka i närheten av platsen där vandringen tagit sin början. Där möttes andra kamrater upp för att äta lunch och umgås. Men innan maten kunde avnjutas hoppade kamraterna ner i en närliggande sjö för att simma några hundra meter ände till ände. När kamraterna återvänt från simturen tränade man åter igen på att göra armhävningar. På frågan om någon kände sig trött svarade kamraterna förstås med det rätta svaret ”Nej!” (dock behövde vissa några gånger på sig innan de kom fram till det rätta svaret).

Efter att ha fått på sig varma kläder och mat i magen tog vandringsgruppen farväl från de övriga kamraterna och begav sig tillbaka in i skogen. Efter en timmes vandring kom kamraterna fram till en liten ö som man tidigare under dagen utsett som en lämplig sovplats. För att ta sig över krävdes det dock att kamraterna vadade 15 meter i knähögt vatten. Detta var dock lättare sagt än gjort då samtliga bar på tunga ryggsäckar och botten var täckt med blålera blandat med stenar och sjögräs. Trots allt lyckades till slut operationen och samtliga kom över hyfsat torra och oskadda.

Väl på ön slog kamraterna upp tält och började förbereda för kvällen genom att hänga upp tvättlinor och hämta ved till lägerelden. Till middag blev det pasta med tomatsås som tillagades i spritkök. Resten av kvällen spenderades med god kamratskap vid lägerelden utan yttre störningsmoment. Efter en god natts sömn vaknade kamraterna utvilade och fräscha tidigt på söndag morgon för att laga frukost och göra sig redo för avfärd. Återigen gick det bra för samtliga att vada över och vandringen tillbaka kunde börja.

Samtliga deltagare tyckte att vildmarksaktiviteten var trevlig och lyckad. Inte bara ger den här typen av vildmarksaktivitet bättre kondition och starkare kamratskap, utan hjälper även att ge deltagarna en bättre uppfattning av naturen som vårt folk i tusentals år har vårdat och levt i.

Du som känner ett kall att ge en framtid åt vårt folk och vill delta på liknande aktiviteter i framtiden, vad väntar du på? Ansök redan idag!

Och glöm inte att vår ära heter trohet!

Publicerad:2019-09-03

Från samma näste: