1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Vildmarksvistelse med övernattning i Näste 4

Lördagen den 31 oktober var det dags för en vildmarksvistelse utanför Sundsvall.

Turen påbörjades på förmiddagen med välpackade ryggsäckar samt övrig packning medan duggregnet som härjat under morgonen började avta och solen tittade fram en stund.

Denna tur bestod av både medlemmar och sympatisörer med glädje och längtan i blicken att få komma ut i vår sköna storslagna natur för en stunds avkoppling.

Väl på plats, uppe på ett berg med havsutsikt, så påbörjades uppbyggandet av lägret med brasa och sovplatser under ett regnskydd, med en drygt 4 meter hög bergvägg som vindskydd på ena sidan.

Stora mängder granris insamlades för en skön bädd och även ved från torra fallna träd.

När alla basala måsten var ordnade så utforskades närområdet, med intressanta klippskrevor och grottformationer som bildats i slutet av den senaste istiden för ca 10 000 år sedan.

Under skogsvistelsen så testades även ett antal nyinköpta och skänkta prylar och verktyg, såsom en mindre men effektiv machete, en taktisk spade med flertalet inbyggda finesser, en multiverktygs-tång samt en smidig sk. taktisk yxa, även denna fylld med flera smarta detaljer och tillägg.

Efter all ansträngning, sysslor och god mat under hela dagen och kvällen så slocknade allt i lägret ganska tidigt och den relativt ljumma och vindstilla natten bjöd på både närgångna sniglar och nyfikna rådjur.

Efter en skön natt och fantastisk frukost med varma mackor tillagade i smörgåsjärn över elden så revs och städades lägret och återmarchen påbörjades.

Sammanfattningsvis så kan det konstateras att alla medverkande stortrivdes och var ense om att naturen är som stärkande medicin för själen!

Planer drogs även upp inför nästa tur, då inkluderat snöskor och ännu varmare kläder.

Är du boende i närheten av Sundsvall eller i ett annat område i Näste 4 och vill vara en del av vår folkgemenskap så tveka inte att höra av dig till Näste 4!

Väl mött!

Publicerad:2020-11-05

Från samma näste: