1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Pihlström: Bästa träningen en kombination

I helgen genomfördes vårens aktivistdagar i Stockholmstrakten. På lördagen genomförde en del av deltagarna ett fysiskt prov. Detta test har införts för att höja den fysiska nivån hos organisationens aktivister.

I helgen genomfördes vårens aktivistdagar i Stockholmstrakten. På lördagen genomförde en del av deltagarna ett fysiskt prov. Detta test har införts för att höja den fysiska nivån hos organisationens aktivister. Avsikten är inte att få fram en ”elit” utan helt enkelt att sätta en rimlig fysisk minimistandard som alla friska män bör kunna klara av.

Tanken bakom testet är givetvis att motivera aktivisterna att träna och hålla sig i form, vilket även fått ett gott resultat över hela landet, Riksledningen inkluderad. En märkbart högre fysisk standard hos aktivisterna var tydlig under helgen (även om det troligtvis var så att en del av er som slarvat med träningen hittade någon anledning att inte komma denna gång…). Märkbart var också att många motiverats till att sluta röka och äta sundare, vilket bara det är anledning nog att ha detta test. Testet innehåller följande moment i följd: Löpning 1600 meter, ”chins”, hinderbana, armhävningar, ”dips” samt slutligen en minuts sparring.

De som inte klarade testet denna gång, eller de som inte var på plats och kunde göra det kommer få chansen att pröva igen inom några månader.

Det skulle visa sig att Henrik Pihlström, en veteran i organisationen, var den som presterade bäst överlag. Henrik som redan utnämnts till Årets fosterlandsvän av tidningen Nationell idag kan således lägga till ytterligare en utmärkelse i år. I samband med detta talade jag med honom om detta:

Henrik, gratulerar till det goda resultatet!

– Tackar, det är kul att vara 34 och kunna “spöa” ungdomarna.

Var det jobbigt?

– Jag var taktisk på 1600 meter eftersom jag ville vara i form på hinderbanan. Jag pressade mig inte fullständigt på löpningen med andra ord. Fast kämpa fick jag göra. jag hade ju inte testat hinderbanan innan och visste att det skulle bli den största utmaningen.

Vad är anledningen till att du presterade så bra, tränar du mycket och vad tränar du?

– Jag tränar kondition i olika former, främst löpning och simning flera gånger i veckan, när jag är inne i bra rutiner gör jag ett pass om dagen i genomsnitt.

Deltar du i några tävlingar, typ maraton?

– Sporadiskt ja. Jag har sprungit Stockholm Maraton några gånger exempelvis, den bästa tiden jag har haft där är 3 h 19 minuter.

Slutligen, vad anser du om själva testet, är det en bra mätare på en aktivists fysiska prestationsförmåga?

– Jag tror att den bästa träningen är en kombination av olika aktiviteter. Simning, löpning, styrka, cykel, kampsport, långa vandringar med mera. Vissa tyngre personer med mycket muskelstyrka får ju kämpa hårdare. Dessa skulle kunna ha fördelar i en närstrid. Jag har själv fördelen att jag kommer långt på en kondition jag underhåller. Testet är överlag en bra mätare fast det säger inte allt.

Titel:Pihlström: Bästa träningen en kombination Författad av:Redaktionen Publicerad:2011-05-09 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: