1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsens fana på Högakustenbron

AKTIVISM. Tidningen Allehanda skriver i en artikel att aktivister från Svenska motståndsrörelsen hissat en fana på en av Högakustenbrons pyloner. Något de uppger att Trafikverket inte sympatiserar med.

Under natten mot lördagen tog sig en grupp aktivister upp på en av Högakustenbrons pyloner där man hissade organisationens fana. Vittnen som iakttog händelsen uppger till tidningen Allehanda att de stannade och skulle prata med aktivisterna: ”Först trodde vi att det kanske var en filminspelning eller att de var poliser. Vi stannade bredvid dem för att fråga om vi fick köra förbi.”

Klicka på bilden för högre upplösning.

Paret beskriver aktivisterna som ”uniformsklädda” och målar upp en bild av välorganiserade grabbar som kommunicerade via radio samt dokumenterade händelsen med kamerautrustning.

Paret menar dock att aktivisterna började ifrågasätta varför de, en man med sin fru, var där. De uppger till Allehanda att de blev rädda: ”Jag och min fru vart jätterädda speciellt när vi såg att alla hade knivar fästa i bältet. Vi åkte hastigt därifrån och stannade en bit bort och tog en bild på flaggan.” Mannen uppger till tidningen att han senare hittat organisationen på Internet och där tagit del av dess budskap. ”Det är förjävligt att de ska få sprida sin propaganda och skräck i Sverige!”, uppger mannen.

20130924_hogakusten3

Kjell Hägglund, projektledare på Trafikverket, uppger nu att man har tagit ner Motståndsrörelsens fana. ”Det är ett både livsfarligt och dumdristigt tilltag”, säger han och meddelar att han har polisanmält händelsen. ”Dessutom verkar det vara ett budskap vi inte sympatiserar med”, säger en förundrad Hägglund som inte vet hur aktivisterna tog sig upp på pylonen som är 182 meter hög.

Nordfront kommer återkomma i ämnet med en väldokumenterad aktivitetsrapport och film.

Källa:
Nazistflagga på Högakustenbron

Titel:Motståndsrörelsens fana på Högakustenbron Författad av:Redaktionen Publicerad:2013-09-24 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: