1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Massiva medieskriverier om Motståndsrörelsens aktioner idag

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Med anledning av "Förintelsens" minnesdag genomförde Nordiska motståndsrörelsen ett flertal aktioner runtom i Norden. Flera av dessa har uppmärksammats i etablerade medier och bland andra "historikern" Henrik Arnstad har fått uttala sig om dessa.

Natten mot “Förintelsens” minnesdag spärrade Nordiska motståndsrörelsen av ett flertal byggnader med avspärrningsband. Aktioner ska ha ägt rum i Sverige, Norge och Finland.

Enligt Aftonbladet har tre SR-redaktioner spärrats av. Nyheter24 rapporterar vidare att Kärrtorps gymnasium, två tidningsredaktioner i Sundsvall, någon byggnad i Umeå samt DT i Borlänge och Ludvika spärrats av. Norrlandstidningen Allehanda rapporterar att två lokaler i Östersund har spärrats av. SVT rapporterar att Forum för levande historia i Gamla stan, Gullmarsplan, Kungsholms torg och Arenavägen vid Globen också har spärrats av. Nordfront har också erfarit att en tidningsredaktion i Söderhamn har spärrats av och kamprapportsbilder som trillat in tyder på att en polishögskola och vissa judiska lokaler också kan ha spärrats av.

Vid flera av avspärrningarna verkar olika meddelanden lämnats.

— Det är en uppmaning om vad vi ska publicera eller inte. Det känns nytt, annars brukar det mest handla om att vi är dumma, säger Johannes Rosendahl, biträdande nyhetschef på P4 Dalarna.

Enligt uppgifter till Nordfront ska följande ha stått på avspärrningen vid P4 Dalarna:

OBS! DENNA LOKAL HAR SPÄRRATS AV I FÖREBYGGANDE SYFTE.

SVENSKA FOLKET VILL INTE VETA AV NÅGOT GNÄLL OM DÖDA JUDAR IDAG. ISTÄLLET FÖR ATT SKRIVA OM FÖRLEGAD EFTERKRIGSPROPAGANDA KAN NI SKRIVA OM VERKLIGA TRAGEDIER SOM MASSINVANDRINGSKOLONISATIONEN AV SVERIGE ELLER FOLKMORDET PÅ BOERNA I SYDAFRIKA.

MED OVÄNLIGA HÄLSNINGAR
MOTSTÅNDSRÖRELSEN

Andra meddelanden kan ha lämnats på andra orter.

“Nazister vill tysta medier” skriver Aftonbladet i rubriken på deras artikel om aktionerna. Aftonbladet och andra medier har insett att liknande aktioner åtminstone skett på flera orter runtom i Sverige, men samtidigt har vissa lokalmedier bara tagit fasta på aktioner i deras eget närområde.

Nyheter24 kallar aktionerna för en “nazistisk attack”. “Nazistattack mot svenska medier” och “JUST NU: Nazistisk attack mot Kärrtorps gymnasium” skriver skvallertidningen i sedvanligt överdriven sensationslystnad.

– Det är vidrigt och en attack mot yttrandefriheten, säger också en förvirrad och självgod Henrik Eriksson som är chefredaktör på Nyheter24 och lovar att skriva mycket om “Förintelsen” idag.

Sveriges Radio har, efter att P4 Dalarna fick sina lokaler avspärrade, tagit in bluffhistorikern Henrik Arnstad och låtit honom uttala sig om incidenterna. Arnstad säger att vi inte får glömma “Förintelsen” samtidigt som hela 80 procent av tyska folket vill göra just det och gå vidare, vilket Nordfront nyligen rapporterade om.

— I dag kommer vi att få höra orden: vi får aldrig glömma Auschwitz. Men den hemska sanningen är att vi har glömt Auschwitz. Den här ideologins barnbarn, mördarnas barnbarn, är tillbaka i den europeiska politiken och det ni råkade ut för i dag är ett exempel på det, säger Arnstad som tycker att “Förintelsens” minnesdag är “fin”.

Trots alla hetsrubriker och allt prat om “nazistattacker” i media har inga brott begåtts under aktionerna.

— Det har skett utanför skalskyddet. Vi har skalskydd på samtliga av våra orter. Det är inget säkerhetsärende. Det är ingen skadegörelse heller, säger en person som ansvarar för Sveriges Radios säkerhet till Aftonbladet.

I Sundsvall har dock en chefredaktör i sann Stasi-anda lämnat in en polisanmälan då allmänheten inte ska få ha synpunkter på vad media skriver.

— Vi ser allvarligt på alla former av försök att påverka oss. Därför har vi polisanmält tilltaget, säger Anders Ingvarsson, chefredaktör på Sundsvalls Tidning.

Sammanställning över några av medierna som rapporterat om aktionerna:
Aftonbladet
Nyheter24 (1)
Nyheter24 (2)
SVT (riks)
SVT (Dalarna)
SVT (Stockholm)
SVT (Västerbotten)
P4 Dalarna
P4 Radio Stockholm
Allehanda
TT / Norrbottenskuriren
Söderhamns Kuriren / Helahälsingland
Dala-Demokraten
DT
Östersunds-Posten
Västerbottens-Kuriren
Sundsvalls Tidning
Gefle Dagblad
Skånskan
Medievärlden
Journalisten
LTZ
Expo
Politism
SvD
DN

Läsare som hittar andra artiklar om aktionerna kan tipsa om dessa i kommentarsfältet så uppdaterar vi listan!

Nordfront kommer imorgon publicera en längre kamprapportsartikel som mer detaljerat rapporterar om dagens aktioner.

Titel:Massiva medieskriverier om Motståndsrörelsens aktioner idag Författad av:Redaktionen Publicerad:2015-01-27 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: