1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Pär Sjögren är nu ersättare i Borlänge kommunfullmäktige

DALARNA. Efter en omräkning av rösterna står det nu klart att Motståndsrörelsens Pär Sjögren är ersättare i Borlänge kommunfullmäktige.

Pär Sjögren och Jimmy Björk samlar in namnunderskrifter till Motståndsrörelsens nya parti.

Snart är Pär Öberg kanske inte den enda från Nordiska motståndsrörelsen som kommer sitta med på kommunfullmäktigemöten.

Pär Sjögren, chef över Motståndsrörelsens femte näste, är nu andre ersättare åt Sverigedemokraterna i Borlänge kommunfullmäktige. Detta står klart efter att rösterna räknats om.

brev sjögren

Brev från Länsstyrelsen till Pär Sjögren.

Att Sjögren är andre ersättare betyder att om två av Sverigedemokraternas åtta ledamöter i kommunfullmäktige inte har möjlighet att delta på ett kommunfullmäktigemöte så får Sjögren göra det istället. Om två av SD-politikerna avsäger sina mandat under mandatperioden blir Sjögren ordinarie ledamot.

Tidigare undersökningar har visat att avhoppsfrekvensens för SD:s kommunpolitiker är hela 37 procent, vilket innebär att nästan fyra av tio kommunpolitiker avsäger sig sina uppdrag. Således är det ingen omöjlighet att Sjögren kan komma att bli ordinarie ledamot i Borlänge kommunfullmäktige senare under mandatperioden.

Nordfront har varit i kontakt med Pär Sjögren och ställt några frågor om hans nya uppdrag.

Vad har du att säga om detta, det är väl ett steg i rätt riktning?

Ja, det är det verkligen. Förut var det ju inte officiellt utan jag var bara två platser ifrån ett mandat, men nu har vi papper på att jag är ersättare och det är inget någon kan göra något åt.

Ser du fram emot att få sitta med som ersättare på möten framöver?

Absolut, jag tycker ju att politik är kul. Dessutom blir det här ett sätt för mig att få se hur “makten” fungerar inifrån.

Vad kommer du förespråka för politik och hur kommer du rösta på mötena?

Jag kommer i den mån jag kommer att få vara med på möten att bedriva vår egen politik så långt det är möjligt. Jag har funderat sedan valet på en del bra motioner som jag kommer ha i beredskap om tillfälle ges för att få lyfta fram dem.

Tror du att du kommer få rycka in på många möten?

Vi får se, jag hoppas ju det men jag tror nog att SD kommer försöka hålla mig utanför så länge som det bara går. Tyvärr ska väl tilläggas, både för deras och för min skull.

Hur ser dina chanser att så småningom knipa en ordinarie plats ut tror du?

De ser jag som mycket goda. Förr eller senare kommer någon eller några från SD hoppa av, det är jag helt övertygad om.

Än så länge har inga andra medier rapporterat om detta, tror du att de kommer göra det efter den här artikeln eller avvaktar man tills du blir ordinarie?

Jag tror nog att deras ointresse är för att jag bara är ersättare än så länge. Det hade givetvis varit mer intresse om jag blivit ordinarie. Men oavsett hur de agerar kommer jag aldrig prata med någon media i Sverige. Hade “svensk” media agerat och betett sig som till exempel journalisterna i Bulgarien så hade en sådan sak inte varit ett problem.

På tal om Bulgarien, var det trevligt där?

Ja, det var trevligt, demonstrationen var bra organiserad och mycket folk dök upp. Sedan var det kul att träffa nationella i andra länder och diskutera politik och hur vi trodde framtiden kommer se ut.

Du höll ju ett tal där också. Var det första gången du höll tal på engelska och hur tyckte du att det gick?

Ja, det var första gången jag höll ett tal på engelska. Självkritisk som man är så är man väl aldrig helt nöjd, men överlag gick det bra och responsen var god från de andra deltagarna i demonstrationen.

Har du något övrigt du vill tillägga?

Jag vill givetvis tacka alla som röstade på mig. Sedan kommer det bli kul att debattera politik med personer som Leif Lindström (V) eller några av de andra mångkulturförespråkarna. De lär noga börja slipa på argumenten, för snart kommer de få sina fiskar varma. Om det är så att någon har någon motion som de tycker att jag ska lämna in så kan dessa e-postas till [email protected]

Titel:Pär Sjögren är nu ersättare i Borlänge kommunfullmäktige Författad av:Redaktionen Publicerad:2015-02-24 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: