1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

V-ordförande gripen inför första maj – försökte sabotera laglig demonstration!

DALARNA. Elias Lodin, Vänsterpartiets ordförande i Ludvika, har tillsammans med Ivan Midjich från "We are Dalarna" samt en annan man gripits av polisen efter att dessa försökte dumpa gödsel på torget som Nordiska motståndsrörelsen under söndagen ska hålla tal på.

Vänsterextremisterna i Dalarna har nu börjat försöka ta sig ton inför första maj, men det blev givetvis ett praktfiasko.

Elias Lodin, Ivan Midjich och en tredje man som ska vara av utländsk härkomst försökte tidigare idag dumpa gödsel framför scenen i Liljeqvistska parken, där Nordiska motståndsrörelsen under första maj-demonstrationen ska hålla sina tal.

Information om detta nådde snabbt Motståndsrörelsens aktivister i Borlänge som begav sig till torget och kunde dokumentera det som skedde. Innan aktivisterna anlände hade dock även polisen kommit till platsen och stoppat de yttrandefrihetshatande vänsterextremisterna.

Incidenten ska ha slutat med att polisen lovade att gripa vänsterextremisterna då deras agerande är brottsligt.

DSC_0269
Skitvänstern i Borlänge i form av Ivan Midjich blir utskälld både av polis och Pär Sjögren. Alla bilder nedan är klickbara.

DSC_0270

DSC_0271

DSC_0272

DSC_0274

Vänsterpartisten Elias Lodin
Elias Lodin (19850102-7117) är inte vilken vänsterextremist som helst, utan han är Vänsterpartiets ordförande i Ludvika. Tidigare har Lodin polisanmält Motståndsrörelsens Pär Sjögren efter att Lodin försökte störa en flygbladsutdelning i Ludvika och påstod att han då blev knuffad och kände sig hotad. Lodin och hans lokalavdelning i Ludvika har sedan tidigare beslutat att inte ha någon egen aktivitet i Ludvika på första maj då de istället ska åka till Borlänge för att demonstrera mot Motståndsrörelsen.

elias lodin
Elias Lodin till vänster.

Ivan Midjich och ”We are Dalarna”
Ivan Midjich (19700708-7054) är en mer typisk vänsterextremist som på Facebook öppet gillar den våldsbejakande vänstersidan ”Ta tillbaka välfärden” samt poserar i kläder med texten ”Destroy Fascism” och en bild på en knytnäve som slår sönder ett hakkors. På andra bilder kommer hans töntiga karaktär fram lite bättre:

13002474_10153569945947965_153690590220917388_o
Ivan Midjich.

Trots att Midjich är en vänsterextrem pajas har 45-åringen lyfts fram i Dalarnas Tidningar som talesperson för det ledarlösa ”aktivistnätverket” ”We are Dalarna”. I den artikeln gjorde DT också reklam för en ”sittdemonstration för fred och rättvisa” som Midjichs grupp arrangerade:

I samband med att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen ska demonstrera på Sveatorget under första maj kommer We are Dalarna att arrangera en sittdemonstration för fred och rättvisa på samma plats.

Denna ”fredliga” demonstration från det hyllade ”aktivistnätverket” kom sedermera att utvecklas till en olaglig motdemonstration då polisen valde att ge ”We are Dalarna” tillstånd för sin sittdemonstration på Sveatorget samtidigt som man flyttade Motståndsrörelsens demonstration till Liljeqvistska parken, vilket ”We are Dalarna” inte accepterade utan istället flyttade man sin motdemonstration utan tillstånd från polisen. På Facebook skrev gruppen:

Nazisterna kommer istället för Sveatorget nu att få agitera sitt hat 7 timmar på Liljqvitskaparken istället. Då ändrar också vi plats, eftersom hat är hat oavsett var de står.

I ett tidigare evenemang som nu är borttaget uppmanades människor att ansluta till sittdemonstrationen samtidigt som arrangörerna var noga med att påpeka att de som deltog i motdemonstrationen skulle vara medvetna om att de kommer att genomföra en olaglig demonstration (vilket inte är samma sak som de tillståndslösa demonstrationer som etablerad media ofta kallar ”olagliga”; att genomföra politiska manifestationer utan tillstånd från polisen är lagligt, att ansöka om tillstånd och sedan bryta mot polisens direktiv är olagligt). Denna olagliga demonstration verkar dock ha skrotats och ”We are Dalarna” kommer istället motdemonstrera tillsammans med en uppsjö andra lokala vänsterprojekt.

Midjich har tidigare varit aktiv i Expo-projektet ”Tillsammans Borlänge”.

Skitvänstern sätter ribban
Avslutningsvis kan vi konstatera att frågan om hur mycket vänstern i Dalarna är villiga att skita ner sina händer kommer vara avgörande för huruvida första maj i Borlänge blir en lugn och ordningsam dag med fokus på politik, eller en kaotisk dag med fokus på vänsterns misslyckade upptåg. Lodin och Midjich satte ribban idag och aktörer som vill betraktas som seriösa och fredliga bör avstå från att ha samröre med dessa personer och de projekt de driver.

Titel:V-ordförande gripen inför första maj – försökte sabotera laglig demonstration! Författad av:Redaktionen Publicerad:2016-04-29 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: