1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

1 maj i Borlänge – en sammanfattning från Nordfront

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Nordfront summerar här den lyckade förstamajdemonstrationen i Borlänge.

De etablerade partierna och politiskt korrekta krafterna mobiliserade, gammelmedia hetsade och alternativmedia ignorerade i stort demonstrationen i förväg. Även vädret såg inledningsvis ut att bekämpa Nordiska motståndsrörelsens demonstrationsplaner på första maj…

regn och media
Regnigt väder, polis och media på samlingsplatsen.
uppställning
Maserhallens parkering.

Trots dessa förutsättningar lyckades Motståndsrörelsen i söndags arrangera den största nationella demonstrationen i Sverige på väldigt många år. Tilläggas kan också att tidigare demonstrationer av liknande storlek nästan alltid arrangerats av flera organisationer, vilket visar att det nu uppstått en större enighet i den nationella rörelsen då en enda organisation kan arrangera demonstrationer som det tidigare krävdes koalitioner för att få till.

demonstrationståg

Runt 350 man slöt upp i demonstrationståget som marscherade från Maserhallen till Liljeqvistska parken. I täten gick Motståndsrörelsens vitklädda aktivister och partimedlemmar med fanor och sköldar, bakom följde ett stort antal sympatisörer och tillsammans överröstade man motdemonstranterna med radikala slagord som ”nordisk revolution, utan pardon!”

polishästar
Polishästar rider och stoppar ett 15-tal efterhängsna vänsterextremister som försökte ta sig fram till vägen som demonstrationståget gick på.

På det stora hela gick själva demonstrationen lugnt till och de militanta vänsterextremisterna lös med sin frånvaro. Lite gruff uppstod vid några tillfällen när polisen, trots löften om motsatsen, släppt svenskfientliga provokatörer för nära demonstrationståget. De enda som omhändertogs eller avlägsnades från platsen under demonstrationen var meningsmotståndare som inte kunde bete sig.

folksamling torget

Väl framme i Liljeqvistska parken anslöt mer människor som av olika skäl inte kunde delta i demonstrationen, men ändå ville visa sitt stöd och lyssna på talen som skulle hållas i parken. Efter förhandlingar med motsträviga poliser släpptes mellan 100-150 ytterligare personer in i parken, vilket innebär att uppskattningsvis 500 personer hörde talen på plats. Via Nordfronts livestream hörde ännu fler människor talen live från sina datorer och hundratusentals personer följde den skriftliga liverapporteringen här, eller noterade demonstrationen via andra medier eller på sociala medier.

sjögren talar
Pär Sjögren talar.

Talen hölls av Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg, organisationens chef i Dalarna Pär Sjögren samt den parlamentariska grenens chef Pär Öberg som också företräder Motståndsrörelsen i Ludvika kommunfullmäktige. Nordfronts chefredaktör Fredrik Vejdeland skulle ha talat i Borlänge, men sitter frihetsberövad för åsiktsbrott – varför hans talan istället fördes av Lindberg som konstaterade att Vejdeland dömts hårdare för åsiktsyttringar på Nordfront än vad utländska kvinnomisshandlare och våldtäktsmän dömts för sina brott.

nmr delegation

Även utländska representanter från Norge och Finland höll kortare anföranden, där särskilt det finska anförandet av många sågs som effektfullt trots att det hölls på ett språk som de flesta av åhörarna inte behärskar. I pauserna mellan talen spelades en nykomponerad låt med sång från en av Motståndsrörelsens aktivister.

rödingar första maj

Motdemonstrationen som samlades utanför parken var som vanligt en psykotisk pöbel som ägnade sig åt orwellskt tvåminutershatande utdraget över flera timmar – ett beteende som säkerligen skrämmer bort de normala men politiskt naiva människor som deltog i en sådan sammankomst för första gången. Denna gång hade det sedvanliga vänsterutseendet också kompletterats och renodlats genom att somliga av deltagarna sminkat sig och klätt ut sig till clowner, men att dessa stod vid en polisavspärrning utanför parken och gjorde bort sig störde inte demonstrationen.

tillbaka marsch

Efter talen följde en liten väntan i parken där det fanns tid för demonstranterna att samtala innan Socialdemokraternas förstamajtåg passerat parken och polisen lät den nationalsocialistiska demonstrationen vandra tillbaka till samlingsplatsen.

bulgarer talar

Dagen avslutades sedan med eftersamling i en lokal strax utanför Borlänge där det bjöds på gratis fika samt hölls tal av bulgariska gäster från organisationen BNS, varav en var Zvezdomir Andronov som är rörelsens ledare. Här var även Nordfront förlag på plats och sålde produkter, däribland en ny tröja till stöd för Fånghjälpen.

aktivister utnämns

Som absolut sista punkt för dagen utsåg Simon Lindberg nya aktivister, medlemmar som utmärkt sig och nu officiellt tillhör Motståndsrörelsens spjutspets.

demonstranter

Sammanfattningsvis var demonstrationen en stor framgång och förhoppningsvis början på en ny trend med stora demonstrationer arrangerade av Nordiska motståndsrörelsen.

Då det finns väldigt många mäktiga bilder från demonstrationen samt bilder på roliga filurer bland motdemonstranterna kommer Nordfront återkomma med ett eller flera bildreportage från demonstrationen. Vidare kommer mediagruppen framställa ett antal filmer som kommer att publiceras här på Nordfront när de är färdiga.

Titel:1 maj i Borlänge – en sammanfattning från Nordfront Författad av:Redaktionen Publicerad:2016-05-02 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: