1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

 • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
 • Ja, det är ok
 • Nej, jag godkänner inte den
 • Jag vill läsa mer
 • Jag bryr mig inte (Ja)

Självförsvarskurs i Hälsingland

NÄSTE 4. Aktivister och medlemmar från Nordiska motståndsrörelsens fjärde näste deltog nyligen i en självförsvarskurs i Hälsingland.

Kursen hölls i privat regi och pågick under en intensiv helg med start på fredag kväll och avslut sent på söndag. Förutom rent självförsvar tog kursledaren upp en del livsfilosofiska tankar och hur rätt mental inställning är viktigt i alla sammanhang, inklusive situationer där man kämpar på liv och död.

håll koll
Håll alltid koll på potentiella angripare.
slagteknik
Slagteknik övades långsamt för att få in tekniken och hitta balansen innan man gick över till att slå på mitsar.

Vad gäller självförsvar lärdes bland annat följande ut:

 • Hur gör du för att undvika att hamna i bråk?
 • Vad gör du när det inte går att undvika att slåss?
 • Vilken våldsanvändning är befogad i olika situationer?
 • Vad är skillnaden mellan kampsport och självförsvar i verkligheten?
 • Hur ska du slå för att göra maximal skada på fienden och samtidigt undvika att skada dina egna händer?
 • Vart ska du rikta dina slag och varför?
 • Vart och hur bör du sparka på en fiende?
 • Hur oskadliggör du en fiende som brottat ner dig?
 • Vad gör du om någon angriper dig med kniv eller annat tillhygge?
 • Vilka lagliga föremål kan du själv använda som improviserade vapen?
 • Hur ska du träna för att bli bra på självförsvar?

på marken grepppå marken rullning

Nordfront har talat med en medlem och en aktivist från Nordiska motståndsrörelsen som deltog på kursen för att ta reda på hur de upplevde kursen.

mot väggenHar ni deltagit på liknande kurser tidigare?

Aktivist: Nej, jag har naturligtvis deltagit i Motståndsrörelsens regelbundna kampsportsträningar. Men ingen självförsvarskurs som denna.

Medlem: Nej, jag har inte deltagit på något sånt här tidigare. Men jag har länge velat gå på en självförsvarskurs av något slag, så jag tog tillfället i akt när jag hörde att det skulle hållas en i mitt närområde!

Vad tycker ni om kursen som helhet?

Aktivist: En mycket bra kurs, från början till slut. Relativt enkla tekniker lärdes ut som fungerar när det verkligen gäller. Man fick lära sig att man inte behöver vara erfaren kampsportare för att kunna försvara sig vid ett angrepp, utan detta är saker som man ganska snabbt kan lära sig bemästra. Kursen var pedagogiskt upplagd.

Medlem: Kursen var kort och intensiv. Jag tycker att vi hann med väldigt mycket på bara en helg. Det är precis i min smak då jag föredrar intensivkurser.

Kan ni nämna några moment eller saker ni lärde er på kursen som ni tyckte var bäst och som ni tror att ni kommer ta med er från kursen?

Aktivist: En sak jag tyckte var intressant var hur man kan undvika att bli angripen. Hur man kan prata sig ur situationer och undvika att ta onödiga risker. Även om man kanske har mycket god förmåga att försvara sig själv så är det många gånger inte värt att bjuda in till en sammandrabbning med efterföljande rättsprocesser, fängelsestraff och så vidare.

En annan sak var vikten av att vara riktigt brutal när ens liv står på spel. Att inte försvara sig på ett ”snällt” sätt, utan att göra det som verkligen krävs för att ta sig ur situationen.

Teknikerna i sig var naturligtvis intressant att lära sig, att veta var de svaga punkterna finns på en motståndare och hur man träffar dessa med full styrka. Hur man oskadliggör en angripare på snabbast möjliga tid och tar sig ur olika låsningar. Men även vikten av att leva ett hälsosamt liv och att ha en grundläggande kondition.

Medlem: Jag kommer ta med mig allt, men bäst av allt var att man som deltagare var väldigt involverad i undervisningen. Man fick agera försökskanin och prova på allting man lärde sig direkt. Självklart under kontrollerade och säkra förhållanden. Detta var väldigt bra då man fick uppleva och känna efter både hur det kan vara att bli attackerad och att vara den som attackerar.

Att explosivitet och teknik är viktigare än råstyrka är också en viktig sak jag tar med mig. Detta gör att både stora som små kan lära sig att försvara sig mot individer man kanske tror att man inte har någon chans emot. Detta syntes tydligt då det på kursen fanns med barn som snabbt lärde sig enkla och effektiva tekniker för att försvara sig mot fysiskt överlägsna individer istället för invecklade och svårlärda rörelser som är mindre effektiva.

Jag uppskattar även att kursledaren lade mycket fokus på hur viktigt det mentala är. Självförsvar är mer än bara fysiskt.

Känner ni er fullärda nu eller vill ni gå på fler liknande kurser i framtiden?

Aktivist: Jag känner mig definitivt inte fullärd. Även om teknikerna är enkla att lära sig så behöver de nog övas en del på för att bli riktigt verkningsfulla vid ett angrepp. Jag kände redan när jag for hem från den sista kursdagen att jag vill gå fler liknande kurser.

Medlem: Ingen blir någonsin fullärd! Det finns få saker som är så givande och roligt som självutveckling. Jag kommer definitivt att gå på liknande kurser i framtiden för att utvecklas ännu mer. Gärna med samma kursledare då han var väldigt pedagogisk och tydlig!

Tycker ni att organisationskamrater och andra nationella borde se till att gå på kurser av det här slaget och i så fall varför?

Aktivist: Ja det tycker jag verkligen. Kursledaren har en mycket gedigen kunskap inom detta område och har ett imponerande CV. Att inte ta vara på den expertisen är helt ologiskt. Vi ser hur samhället hela tiden utvecklas i en mer råare och våldsammare riktning; att kunna försvara sig på ett riktigt sätt blir mer och mer angeläget. Motståndsmän, och i viss mån även andra nationella, är de som går i spetsen mot detta samhällsförfall och ibland därför möter människor som inte vill en väl. Att kunna försvara sig och sina kamrater när det verkligen gäller anser jag vara i princip obligatoriskt i den nationalsocialistiska kampen. Att nöta boxningsträning vecka efter vecka har så klart sina fördelar. Men när det handlar om ens liv, och om hur man avslutar en kamp snabbt, är denna typ av kurs essentiell.

Medlem: Ja! Något annat vore konstigt. Alla bör sträva efter att bli den bästa versionen av sig själv! Det är både roligt och man mår väldigt bra av att ägna sig åt självutveckling. Att veta hur man bäst hanterar en konflikt och att kunna försvara sig om så vore nödvändigt, det blir bara viktigare för var dag som går i detta sjuka samhälle. Både på grund av den hets nationella ofta får utstå, men även på grund av de konflikter som lätt uppstår när olika raser och folkgrupper trängs ihop på en och samma yta.

träning
Fysisk träning är viktigt för att kunna försvara sig.

Vill du vara med på liknande tillställningar? Ansök om medlemskap i Motståndsrörelsen!

Titel:Självförsvarskurs i Hälsingland Författad av:Redaktionen Publicerad:2016-06-11 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: