1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Partimiddag i Näste 2

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Lördagen den femte november hölls partimiddag för ett 70-tal partimedlemmar och aktivister i Näste 2. Aftonen bjöd på umgänge, god mat, anföranden samt försäljning av Nordfront förlag.

Efter att ha hälsat på såväl gamla som nya kamrater satte man sig till bords där man hälsades välkomna till partimiddagen. Som aptitretare bjöds nygräddat vitlöksbröd och äppelmust.

Innan själva middagen skulle serveras höll gruppchef Simon Engelin ett anförande där han redogjorde för vad Motståndsrörelsens andra näste hittills i år ägnat sig åt. På listan fanns flertalet uppmärksammade aktioner, så som gatupatruller, agerande av trygghetsvärd och soppkök; arrangerande av midsommarfirande; god säkerhetsinsats under första maj-demonstrationen i Borlänge; de många utbildningar som genomförts; den omfattande basaktivismen, där flybladsutdelningarna i samband med ”Pride” och Bokmässan i Göteborg måste ses som särskilt lyckade. Fortsättning följer!

Simon Engelin
Simon Engelin

partimiddag3Därpå serverades middag i form av antingen lax med sparris och risotto alternativt nötkött med sås och potatis. Även vegetariskt pastaalternativ fanns att tillgå. Samtliga middagsgäster åt med stor glädje och samtalsämnena varierade stort.

Efter varmrätt var det dags för Motståndsrörelsens riksledningsmedlem och Nordfronts chefredaktör, Fredrik Vejdeland, att hålla ett anförande om nästkommande helgs demonstration i Stockholm.

Vejdeland klartgjorde att detta var första gången han inför publik manat till att sluta upp till demonstration. Anledningen till detta är att vi idag befinner i en tid då alltfler tvingas vakna upp till den bryska verkligheten.

Genom den så kallade ”flyktingkrisen” har de krafter som styr vårt samhälle bitvis tappat sansen som är det utmärkande för strategin ”att koka grodan långsamt”. Följden av detta blir att alltfler nordbor tvingas möta vad de tidigare kunnat undfly och ignorera, vilket i sin tur leder till att alltfler stegvis tappar förtroendet för det rådande systemet och därför tvingas söka efter en sund och stark kraft som alternativ till dagens galenskap.

En nationell demonstration med 200 deltagare tenderar att följas upp av ytterligare en demonstration med 200 deltagare, men om vi den tolfte november kan kan uppnå ett visst deltagarantal så kommer troligtvis nästkommande breda demonstration att dra ännu fler, och så vidare. Därför är det av största vikt att sluta upp till demonstrationen: Alla till Stockholm!

Fredrik Vejdeland
Fredrik Vejdeland

Efter rungande applåder serverades efterrätt i form av kaffe eller te tillsammans med en vaniljpannacotta toppat med skivor av kaneläpple. Mingel och diskussioner fortsatte över desserten och även vid försäljningsbordet från Nordfront förlag.

Tillställningen ses som lyckad och fler liknande tillställningar kommer garanterat att hållas i framtiden. Är du intresserad av att ansluta dig till Nordiska motståndsrörelsen? Ansök redan idag!

Titel:Partimiddag i Näste 2 Författad av:Redaktionen Publicerad:2016-11-07 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: