1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Finlands statsminister vill förbjuda Motståndsrörelsen

FINLAND. Finlands statsminister Juha Sipilä sade till Yle Nyheter att han är beredd att förbjuda den finska grenen av Nordiska motståndsrörelsen.

Finlands statsminister Juha Sipilä sade i en intervju till Yle Nyheter att han är beredd att förbjuda Motståndsrörelsen. Han menar att man med den nuvarande lagstiftningen kan förbjuda ”rasistiska rörelser”.

I TV-programmet A-talk sade Kari Harju, direktör för Skyddspolisens säkerhetsenhet, att han skulle förbjuda Motståndsrörelsen. Till Yle Nyheter sade sedan Sipilä att möjligheten att förbjuda rörelser som Motståndsrörelsen aldrig tidigare prövats i Finland.

Sipilä uppmanar nu polisen eller åklagaren att föra frågan vidare till rättslig prövning.

— Det lönar sig absolut att testa det här. Samtidigt får vi prövat om det fungerar via rättsliga åtgärder eller ifall det krävs ändringar i lagstiftningen, säger Sipilä.

Tidigare i veckan uttryckte den finska Diskrimineringsombudsmannen (DO) att Motståndsrörelsen ej borde få tillåtelse att demonstrera och att yttrande- och mötesfriheten inte gäller de som vill ”kränka andra människors rättigheter”.

Källa:
Sipilä: Ställ rasistorganisation inför rätta

Titel:Finlands statsminister vill förbjuda Motståndsrörelsen Författad av:Redaktionen Publicerad:2016-12-10 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: