1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Bränning av ”Pride”-flagga orsakade rabalder

HOMOLOBBYN. Kommunalrådet rasar ut i media, operasångaren Rickard Söderberg har lovat skänka en ny flagga. Bränningen av "Pride"-flaggan i Boden har onekligen rört upp starka känslor.

Det var i måndags som delar ur Nordiska motståndsrörelsens kampgrupp 601 begav sig till Bodens tågstation för att byta ut en så kallad “Pride”-flagga mot Tyrrunefanan, och därefter bränna den förstnämnda.

Kommunalrådet i Boden, Inge Andersson (S), nåddes av nyheten först under torsdag kväll.

— Jag blir lite upprörd att jag inte fått veta något, trots att jag är på semester. Det här är ett hån mot det mångkulturella som Boden står för. Jag blir jävligt upprörd över händelsen, säger Andersson till NSD.

Flaggbränningen påstås även ha fått HBTQ- sympatisörer över hela landet att “rasa”. Den homosexuelle operasångaren Rickard Söderberg skriver exempelvis i en statusuppdatering på Facebook att han ber besökarna i Almedalen att bjuda “nassarna” högljutt motstånd.

Han uppmanar också Bodens Kommun att höra av sig till honom för att få en ny flagga.

Andersson nappade snabbt på erbjudandet och låter hälsa att flera flaggor nu kommer att hissas – och operasångaren är välkommen till Boden för att hjälpa till.

Källor:
“Jag blir så jävla upprörd”
Nazister eldade upp Prideflagga i Boden

Titel:Bränning av ”Pride”-flagga orsakade rabalder Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-07-07 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: