1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Annie Lööfs känsloutspel mot grundlagen: ”Nu räcker det!”

FOLKFÖRRÄDERI. Som väntat har söndagens demonstration i Göteborg resulterat i flertalet attacker mot yttrandefriheten av diverse "experter" och lagstiftare. En person som förvånas över hur Sveriges grundlag fungerar är juristen och Centerpartiets ledare Annie Lööf.

Efter dagens succéartade demonstration i Göteborg har Motståndsrörelsens fiender beretts utrymme att beklaga sig i de flesta större tidningar. Framförallt har det klagats över att polisen följde Sveriges grundlag och inte grep mot demonstranterna för att de uttryckte sina åsikter.

Polisen tycks ha varit väldigt måna om att inte provocera de 100-talet aktivister som under dagen intog Göteborgs gator, så pass att de inte ens försökte samtala med dem.

— Vi vill inte gå fram och prata med dem. De blir bara provocerade och vi vill inte orsaka bråk, kommenterade en polisman till GP under dagen.

Centerpartiets partiledare, bilderbergaren Annie Lööf, var en av dem som visade väldigt starka känslor inför det faktum att det finns en politisk opposition mot den globalistiska agendan och att den väljer att uttrycka sina åsikter.

Under dagen dundrade Lööf på Twitter att det är “obegripligt” att Motståndsrörelsen fick demonstrera, trots att man inte ansökt om tillstånd. På vilket sätt det skulle vara obegripligt framgår dock inte, eftersom Sveriges grundlag medger demonstrationsrätt även om man inte ansökt om tillstånd. Något som Lööf i egenskap av partiledare, riksdagsledamot och före detta vice statsminister förstås borde känna till.

Lööfs Twitterhets har också fått många att reagera och undra hur hon kan ha missat hur demonstrationsrätten fungerar i Sverige. En av dessa är Göteborgsregionens polischef Erik Nord, som frågar sig vem som ska känna till lagen om inte lagstiftarna själva gör det.

Andra är mindre förvånade och påpekar att politiker ofta visar på okunskap om just politik.

Medan ytterligare användare uppmärksammar att Annie Lööf inte bara är lagstiftare, utan även jurist:

Titel:Annie Lööfs känsloutspel mot grundlagen: ”Nu räcker det!” Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-09-17 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: