1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Rapport från Västerås

AKTIVISM. Lördagen den 18 november anordnade Näste 1 en offentlig aktivitet i Västerås. Här följer en rapport från dagens aktiviteter.

Ett tjugotal aktivister och partimedlemmar från Näste 1 anlände till centrala Västerås vid tolvtiden. Man ställde upp utanför ingången till gallerian Punkt, uppdelade i fyra grupper på varsin sida om en fyrvägskorsning. Den första polisbilen dök upp nästan samtidigt med motståndsmännen. Efter tio minuter hade fyra polisfordon anlänt till området, tre bilar och en buss. Poliserna klev ur och tog på sig varselvästar, men spred ut sig och övervakade den begynnande flygbladsutdelningen utan att initiera kontakt. Tydligen så ville de visa sin närvaro både för Motståndsrörelsen, men även för allmänheten.

Flygbladen gick till en början åt i relativt sakta mak. Det regnväder som hade dragit över staden tidigare på förmiddagen hade lämnat gatorna både blöta och relativt folktomma, även om åtminstone en livlig diskussion började föras relativt omgående. En äldre herre, som sade sig ha jobbat med utsatta och hemlösa människor större delen av livet, ville diskutera Nordiska motståndsrörelsens politik. Han hade av någon anledning fått för sig att Motståndsrörelsen står för förtryck, vilket han sade sig vara emot.

Aktivisten svarade att Nordiska motståndsrörelsen anser att det förtryck som existerar idag snarare består i att vita människor över hela världen inte tillåts att ha sina egna länder, där man kan leva i fred och frihet. Tvärtom så gör den rådande makten i västvärlden allt för att förflytta så många rasfrämlingar som möjligt till historiskt vita länder. Detta inskränker inte bara ursprungsbefolkningarnas livsrum och skapar konflikter och otrygghet, utan gör även så att ett rasbaserat klassamhälle uppstår, på grund av människorasernas inneboende olikheter.

Den äldre mannen stod kvar och diskuterade en lång stund, och aktivisten som pratade med honom sade efteråt att mannen gick därifrån med en betydligt bättre bild av Nordiska motståndsrörelsen än vad han kom dit med.

När Näste 1:s aktivister och partimedlemmar hade stått på gatorna i någon timme hade betydligt fler människor tagit sig ut på gatorna i Västerås. Betydligt fler var även poliserna. Tio, tolv poliser patrullerade kring korsningen och ett halvdussin fordon varav flera bussar stod parkerade ett kvarter bort, vid stadshuset. Fortfarande hade ingen av dem tagit kontakt med Näste 1:s medlemmar på platsen. De verkade även måttligt intresserade av att beivra brottslighet, då en ung rasfrämling som cyklade förbi och skrek den tyska versionen av ”hell seger” samtidigt som han höjde armen i en definitivt olaglig vinkel inom synhåll för åtminstone ett halvdussin poliser slapp undan utan bekymmer.

Även meningsmotståndare fanns på plats. En gubbe med mobiltelefonen i högsta hugg började att väldigt närgånget filma och fota motståndsmännen på plats i ett försök att provocera, vilket gjorde att han fick samma behandling tillbaka. Han ömsom kom och ömsom gick. Den ena stunden talade han med poliserna, och den andra gick han runt och filmade. På frågan om vad han egentligen höll på med svarade gubben att ”ni gör ju också så” och ”vi vet ju vad ni använder eran film till”. Vad han menade med det var oklart. Senare ställde han sig tillsammans med ett par av sina kamrater och ”varnade” förbipasserande för ”nazisterna” samtidigt som han delade ut förmodat antirasistiska klistermärken.

När klockan var ungefär halv två kunde Motståndsrörelsens medlemmar på plats se hur en större grupp poliser hade samlats nere vid fordonen som stod parkerade utanför stadshuset. De var i färd med att ta på sig kravallutrustning. Uppenbarligen gjorde de sig redo för någon slags konfrontation. Vid det här laget hade det visat sig att folkförrädarpartiet Liberalerna var i färd med att hålla ett så kallat ”landsmöte” just i Västerås denna helg. Dessutom befann de sig bara på andra sidan kvarteret. Detta skulle då förmodligen kunna förklara den minst sagt överdrivna polisnärvaron och det medföljande slöseriet av skattepengar.

Och så till sist, klockan 13:55, vilket var fem minuter innan motståndsmännen själva hade tänkt att bege sig därifrån, kom en stöddig polisman upp till gallerian och sökte kontakt med den ansvarige på plats. Han var där för att ställa ett ultimatum. Antingen skulle Nordiska motståndsrörelsen bege sig därifrån inom tio minuter, eller så skulle den hittills helt lugna flygbladsutdelningen utgöra en ordningsstörning. En planerad ordningsstörning från polismaktens sida, alltså. Detta gjorde ju Motståndsrörelsens aktivister på plats minst sagt sugna på att stanna kvar för att se vad poliserna hade tänkt hitta på. Man beslöt dock att bege sig från platsen som planerat eftersom att fler aktiviteter var planerade den här eftermiddagen. Följda av ett antal polisbilar begav man sig tillbaka till samlingsplatsen och därefter vidare.

Efter en matpaus åkte dagens deltagare vidare till Erikslunds köpcenter och ställde upp utanför två av dess ingångar för att fortsätta med propagandaspridningen till Västerås invånare. Responsen här var betydligt bättre än nere i centrum, och flygbladen bytte ägare i rasande takt. Även här gick aktiviteten lugnt till. Ett fåtal människor stannade till för att diskutera en stund, och tre väktare dök upp för att se vad som pågick utanför deras köpcenter, men de begav sig strax tillbaka in igen.

När flygbladen började sina och mörkret lade sig bestämde ansvarig på plats att avrunda för dagen. Sagt och gjort. Näste 1 kommer snart att vara tillbaka ute på Västerås gator igen.

Är du också trött på invasionen av rasfrämlingar till Norden och den korrupta regimens förtryck av människor som säger ifrån? Skicka in en ansökan till Nordiska motståndsrörelsen redan idag!

Titel:Rapport från Västerås Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-11-21 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: