1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Julbord i Näste 3

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Den 10 december samlades Näste 3 för det årliga julbordet.

Stora förberedelser hade gjorts innan datumet med inköp av matvaror och dekoration. Personerna som fått uppgiften att förbereda lokalen kom redan på förmiddagen. Bord och stolar flyttades till sina positioner, dukar och dekorationer placerades omsorgsfullt på borden. Personerna som hade köket stod och rullade köttbullar, skar upp skinkan och placerade Janssons frestelse i ugnen. Allt skulle vara förberett till eftermiddagen då gästerna skulle komma.

Folket började strömma in till lokalen under eftermiddagen och satte sig ner för att samspråka med varandra. Efter en tid fick pratandet upphöra då kråset skulle smörjas med all tillagad julmat.

Efter maten var det dags för det första talet. Talare var Sebastian Elofsson, han berättade om våra förfäders kamp för överlevnad när de blivit anfallna av fienden från öst, hur de alltid har segrat för att de har blivit hårda av alla umbäranden och för att de har levt i samklang med naturen.

Elofsson berättade sedan om själva julfirandets anledning;

Våra förkristna förfäder var soldyrkare. För dem var allt ljus heligt och inget ljus var mer heligt än solens. Solen som inget levande kan klara sig utan. Julen var, precis som idag, den viktigaste högtiden på hela året.

Under julen utförde man årets största offer till Gudarna, det så kallade Midvinterblotet. Man offrade djur, dyrbara ägodelar samt drack mjöd till Gudarnas ära.

Under denna tid hyllades Allfader Oden, Gudar och människors fader, och man firade Solguden Balders återkomst från Hels rike, de dödas hemvist. Med honom följde våren och det heliga ljuset som åter skulle bryta mörkrets makt och väcka naturen till liv.

I och med kristendomens intåg kom det hedniska julfirandet och myten om Allfaderns son Balder att införlivas i den kristna läran. Precis som den hedniska julen var centrerad kring Solgudens återfödelse så handlar den kristna julen om Jesu födelse. På många sätt har den mytologiska Kristus tagit över rollen som Solgud från Balder. Båda två blev mördade och Balder liksom Jesus kommer att leda den nya världen efter Ragnarök respektive Armageddon, världens undergång.

Elofsson avslutade med att betona att vår kamp endast kommer segra ”genom uthållighet, hängivenhet och fanatiskt tro”.

Efter alla applåder var det fritt att återgå till diskussionerna med varandra. Vissa passade även på att ta extra av den goda julmaten.

Sedan var det vår ledare Simon Lindbergs tur att tala.

Lindberg började sitt tal med att gå igenom det gångna året. Särskilt belystes demonstrationerna i år. 1 maj, alla demonstrationer i Göteborg som har tvingat våra fiender att blotta sitt fula tryne. Lindberg tog även upp hur lyckat Almedalen blev för Nordiska motståndsrörelsen, hur massmedia gav Motståndsrörelsen mest uppmärksamhet trots de relativt små resurserna jämfört med alla de andra partierna och intresseorganisationerna.

Talet fokuserade sedan på att det år 2018 är valår. Motståndsrörelsen ställer för första gången upp i valet. Sverigedemokraterna är Motståndsrörelsens största fiende, de är ett parti som media har hjälpt till att framställa som radikala, vilket de i verkligheten inte är.

Partiet Sverigedemokraterna fungerar som en säkerhetsventil för systemet. De suger upp oppositionen mot det här systemet, i slutändan kommer de inte att ändra något till det bättre för det svenska folket. Historiskt sett har nystartade partier haft det svårt att få röster, även Sverigedemokraterna. Många individer som känner att en röst på Nordiska motståndsrörelsen är en bortkastad röst blir påminda av Lindberg över fördelarna med att rösta på Motståndsrörelsen gentemot Sverigedemokraterna.

En av dessa saker är att ett reellt motstånd väljs in riksdagen som inte har några illusioner om vad dagens politiker är för några människor. Det finns hundratusentals människor som sympatiserar med Motståndsrörelsen, väljer de Motståndsrörelsen istället för Sverigedemokraterna så är riksdagsinträdet ett faktum även om riksdagsinträdet inte skulle ske 2018.

Fördelar ges åt partier beroende på hur många procent av rösterna de får. Vid en procent kommer partiets valsedlar att läggas ut i röstlokalerna nästa val. Vid två och en halv kommer partiet att få partistöd. Vid ett riksdagsinträde kommer nyhetsrubriker skrivas i hela världen och äntligen kommer era skattepengar att gå till ett riktigt alternativ istället för idag där du betalar för din egen undergång.

Lindberg avslutade med att uppmana alla på julbordet att hjälpa till så mycket de kan inför valåret 2018.

Efter de dånande applåderna blev det en kort bensträckare och när alla samlats igen kom en gammal politikerräv upp och bekräftade just hur mycket Sverigedemokraterna har förändrats, han poängterade att det är en kraftig försämring som har skett, de gamla trotjänarna har fått stryka på foten, de som säger ja till ledningen hela tiden är de som har belönats de senaste åren.

Nu var det dags för gottebordet, gröt med saftsoppa och hembakade pepparkakor och saffransbullar stod framme. Samtidigt som besökarna försåg sig förbereddes det för sång och gitarrspel. Medan besökarna mumsade i sig efterrätten började musikerna att spela. Framträdandet var uppskattat och säkerligen kommer det att krävas att mer sådant sker då det stärker gemenskapen, speciellt när många började sjunga med i texten.

Nu var varje person rejält mätt, detta gjorde återigen att folk satt ner på stolarna och började prata med varandra då maten behövde lägga sig i magen.

Så höll det på ända fram till tidig kväll då besökarna började ge sig av då vissa hade en lång väg hem.

Näste 3 vill tacka alla som besökte julbordet och alla de personer som hjälpte till med förberedelserna.

Vi hälsar er en God Jul och ett Gott nytt kampår!

Titel:Julbord i Näste 3 Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-12-17 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: