1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen protesterade utanför Sydafrikas ambassad i Helsingfors

NORDEN. Nordiska motståndsrörelsen genomförde under lördagen en aktion vid den sydafrikanska ambassaden i Helsingfors. Detta för att protestera mot regimens folkmord på vita.

Under lördagen genomförde Nordiska motståndsrörelsen en protestaktion mot folkmorden på vita i Sydafrika. Aktionen ägde rum utanför den sydafrikanska ambassaden i Helsingfors. På plats fanns aktivister, medlemmar och stödmedlemmar från Helsingfors, samt några mer långväga gäster.

Dagens aktion var en del av den pågående folkmordsveckan som bedrivs av Nordiska motståndsrörelsen i Finland som en motreaktion till Röda korsets  antivita ”vecka mot rasism”. Aktionen gick mycket smidigt till tack vare bra planering och total avsaknad av polis. Polisens frånvaro kan dock bero på att det i Helsingfors centrum hölls hela tre demonstrationer under samma tid.

Framför ambassaden restes organisationens fanor, samtidigt som aktivisten  höll ett slagkraftigt tal om den katastrofala situation som vita sydafrikaner befinner sig i. Moilanen lyfte även fram hur vita länder, trots att de låter rasfrämlingar välla in som ”flyktingar”, inte erbjuder vita sydafrikaner fristad och skydd.

Sist men inte minst beskrev han även hur situationen för de vita i Sydafrika konstant har försämrats sedan man efter påtryckningar från västvärlden tvingades att överlåta makten över landet till dess svarta befolkning.

När aktionen vid den sydafrikanska ambassaden var över beslutade man sig för att fortsätta kampen mot Röda korsets hat mot vita genom en offentligt flygbladsutdelning i Helsingfors centrum. På plats lyckades man dela ut de sista flygbladen och prata med allmänheten. Flygbladsutdelningen gick även den mycket lugnt till, med undantag för några uppenbart dekadenta individer som genom att föra lite oväsen fick en polispatrull att anlända till platsen och på skattebetalarnas bekostnad sitta i ett antal timmar och se på när flygblad bytte ägare.

Rami Joukanen, som ledde aktivismen i Helsingfors. Foto: Nordfront.se.

Eftersom dagens aktion var en av de sista under den så kallade förintelseveckan passade Nordfronts Finlandskorrespondent även på att ställa några frågor om dagens aktion och veckan som gått till Rami Joukanen, som var ansvarig på plats.

Kan du berätta lite om aktionen ni genomfört idag, och vad målet med den är?

— Vi har idag genomfört en så kallad flashdemo vid den sydafrikanska ambassaden. Detta för att protestera mot. samt väcka uppmärksamhet kring, det folkmord som sker mot vita i Sydafrika.

Hur tycker du att “folkmordsveckan” som ni har hållit här i Finland har gått?

— Jag tycker den har gått bra. Det har varit mycket aktiviteter under hela veckan, både här i Helsingfors och runt om i landet. Vi har haft någon form av aktivism varje dag under de gångna sex dagarna.

Hur har det hela mottagits av allmänheten?

— Det har i det stora hela tagits emot positivt och med nyfikenhet. Såklart finns det en del kontrarevolutionära idioter som tjatar sina inkörda mantran och ramsor. Men dessa element fäster vi ingen vikt i.

Hur har reaktionen varit bland exempelvis polis, media och andra systemelement?

— Ja, som ni och läsarna kanske redan vet så grep ju polisen en kameraman och en Nordfrontjournalist under en aktivitet tidigare i veckan. Förutom det så har polisen låtit oss vara ifred. Media har dock gråtit ut. I början av veckan skrev de om hur ”nazisterna är rädda” medan de nu mot slutet av veckan har haft en helt annan tongång. Exempelvis beklagar sig såväl finsk systemmedia som finska Röda korset över vår kampanj och den folkvänliga information som vi har spridit till allmänheten.

Vad annat kan våra nordiska kamrater se fram emot när det kommer till rörelsens kommande aktiviteter i Finland?

— Jag kan inte avslöja speciellt mycket, men det finns en hel del både planerat och i planeringsstadiet. De får helt enkelt vänta och se.

Trots att folkmordsveckan nu är över, och aktiviteterna i Finland återgår till ett mindre hektiskt tempo en tid framöver, så kommer Nordfront att fortsätta att rapportera och följa Nordiska motståndsrörelsen i Finland.

Titel:Motståndsrörelsen protesterade utanför Sydafrikas ambassad i Helsingfors Författad av:Redaktionen Publicerad:2018-03-24 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: