1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Helgrapport från Näste 3

AKTIVISM. Näste 3 passade på att utnyttja det fina vårvädret till fullo. Två offentliga aktiviteter utfördes under den första helgen i april.

Lördag i Helsingborg

Helgens aktiviteter började med att Näste 3 åkte till centrala Helsingborg under den samordnade flygbladsutdelningen och placerade sig på Konsul Olssons plats. Genast blev det diskussioner, vissa människor var negativa men fler var positiva. Även om människor var negativt inställda till organisationen kunde diskussionerna hållas på en sådan sansad nivå att många av meningsmotståndarna skakade hand med aktivisterna efter diskussionerna.

En kvinna gick fram till nästeschef Freddy Nerman och berättade att hon var mer vänster. Hon frågade sedan om Motståndsrörelsens politik. Lugnt och sakligt gick Nerman igenom punkterna och han gav ett sådant gott intryck att när diskussionen var över var hon på väg att säga lycka till, men hon kom på sig själv och skrattade åt sin egen dråplighet då hon egentligen inte ville lyckönska Nordiska motståndsrörelsen.

Vissa tidningsutdelare fick även en chans att öva på sin engelska då turister som var besök nyfiket undrade vad som hände. Efter en förklaring på engelska om vad Motståndsrörelsen står för trycktes återigen händer i vänskaplig anda.

En person satt på en bänk och tittade flera gånger mot aktivisterna, fotografen tog ett foto på mannen och väl hemma kunde Näste 3 konstatera att de fått en dömd våldtäktsman på bild.

Bild klippt p.g.a barn

Efter en och en halv timme avrundades aktiviteten. Det var många människor i staden vilket gjorde att Näste 3 fick ut sitt budskap ordentligt.

Efter aktiviteten åkte aktivisterna till platsen där månadsmötet skulle hållas, där serverades en utmärkt kycklinggryta med ris. När aktivisterna ätit upp maten höll några personer ur nästet föredrag och dagen avslutades sedan med ett månadsmöte.

Söndag i Lövestad

Under söndagen var det Lövestad marknad. På förra årets marknad som Näste 3 besökte gick det hett till. Arrangörerna är inte särskilt sympatiska till Motståndsrörelsen och förra året hotade de rabiat att porta alla som tog emot flygblad från aktivisterna.

I år försökte de störa igen men polisen ville inte avhysa medlemmarna från platsen och detta störde de sig ordentligt på. Efter de initiala diskussionerna flöt resten av dagen på fint. Besökarna var vänliga och artiga och de behandlades lika artigt tillbaka.

Flera besökare stannade upp för att prata med utdelarna om politik. En äldre man frågade en av utdelarna hur han kunde hitta till hemsidan, efter ha svarat på frågan berättade den äldre mannen anekdoter om hur invandrare hade förpestat hans tillvaro under 60 och 70-talet.

Ju längre aktiviteten pågick desto mer uppenbar blev fientligheten från arrangörerna som anser sig vara Motståndsrörelsens politiska motståndare. De ville förhindra att folket i Lövestad skulle exponeras för Nordiska motståndsrörelsen men med tanke på bemötandet av folket och att många flygblad gick åt kan Näste 3 absolut tänka sig att besöka marknaden igen.

Efter den lyckade dagen gick aktivisterna mot bilarna och när den första bilen körde mot utfarten påstod polisen att de gjorde rutinkontroller. De andra bilarna körde en omväg därifrån vilket fick polismännen att se väldigt bortgjorda ut och det blev inga mer polistrakasserier under resten av dagen.

Titel:Helgrapport från Näste 3 Författad av:Marcus Hansson Publicerad:2018-04-10 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: