1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nordiska motståndsrörelsen deltar i Volvo Ocean Race

Under den gångna helgen har aktivister och medlemmar ur Motståndsrörelsens andra näste expanderat och deltagit i den stora seglartävlingen Volvo Ocean Race. Tävlingsresultatet var strålande, milt uttryckt.

Det stora PR-jippot tillika båttävlingen Volvo Ocean Race som går av stapeln vart tredje år besökte i helgen Göteborg, som är det sista stoppet innan den avslutande etappen med målgång i Haag, Nederländerna. Vad passar då bättre än att besöka denna publikmagnet och göra reklam för Nordfront, det fria Nordens röst? Källhänvisningen till Nordfront skedde denna kväll med hjälp av skyltar upplysta med neonljus.

Det blev givetvis en snackis på andra sidan hamnbassängen, vilket snart bekräftades av en kamrat på plats i folkvimlet. Troligtvis hade de flesta redan hört eller läst webbadressen både en och två gånger, annars fick väl detta bli den första! Förhoppningsvis kunde detta skinande tillvägagångssätt få en hel del av tävlingsbesökarna att bli tillräckligt nyfikna för att surfa in på Nordfront för lite mer verklighetstrogna nyheter och kanske för att en stund släppa taget om den låtsasvärld av dyra båtar och prestige som nu gästade Göteborg.

Men vad vore en ljusaktion utan blåljus? Att polisen har problem med resurserna är ju känt sedan tidigare. Just denna fredagskväll var det inte mindre än tre patruller som verkade vara överflödiga och ville sluta upp med motståndsmännen i hamnen. Intresset från oordningsmakten för vårt nya grepp var dessutom stort. Något förvånande var det bara en av dessa tillskyndande oppositionsmotarbetarna som hade vaknat på fel sida och tagit med sitt dåliga humör till jobbet. Den som följt tidigare aktioner i Göteborg torde veta att förhållandet brukar vara det omvända, det vill säga att majoriteten av poliserna brukar bete sig tämligen illa. Nytt för kvällen var att telefoner skulle komma att beslagtas i händelse av att man filmade de objudna konstaplarna. En tydligare signal om att direktsändning är framtiden går knappast att få.

Fredagskvällen övergick så småningom till lördag och aktionen avslutades. Efter att ha sammanfattat aktiviteten som lyckad och därtill trevlig skingrade sig kamraterna för att få några timmars sömn innan det var dags för kamparbete i Kungälv. Är du intresserad av att delta i Nordiska motståndsrörelsens arbete? Ansök om medlemskap!

/Fredrik Svensson

Titel:Nordiska motståndsrörelsen deltar i Volvo Ocean Race Författad av:Naste 2 Publicerad:2018-06-18 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: