1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Näste 1 besöker American Car Show i Norrtälje

OFFENTLIG AKTIVITET. I helgen så blev det lite bråkigt på en bilutställning i Norrtälje, vilket var en tråkig avslutning på en annars väldigt trevlig dag.

I Norrtälje anordnas varje år en tillställning för bilintresserade som går under namnet ”American Car Show”. Det brukar vara ett välbesökt evenemang som lockar många så kallade ”raggare”. Dessa raggare brukar ofta vara invandringskritiker och SD-väljare, som säkerligen tror att Sverigedemokraterna står för en mer radikal politik än vad de egentligen gör. Partimedlemmar och aktivister från Näste 1 bestämde sig därför för att åka dit och se om de inte skulle kunna ragga upp några av raggarna!

Efter en kortare församling strax utanför staden så begav sig dagens deltagare in mot Norrtäljes centrum för att leta upp parkeringsplatser, vilket ändå fick sägas gick smidigare än förväntat med tanke på mängden människor som rörde sig i staden. Den runt 20 man starka gruppen började traska genom staden för att ta sig fram till själva festivalområdet, som låg nere vid hamnen.

Längs vägen passade man på att påbörja utdelningen av Nordiska motståndsrörelsens nya valtidning, som innehåller kortfattad information om hur och varför man bör lägga sin röst på oss den 9 september. Responsen var god redan från början, då många valde att ta en tidning då den erbjöds.

Vissa var till och med väldigt entusiastiska över att få träffa representanter från Motståndsrörelsen. Ett par unga män som stod och diskuterade med ett par män från SD brast ut i glädjetjut när de insåg att det var motståndsmän som kom gående längs gatan. De tog emot varsin tidning och började tala högt om hur bra Motståndsrörelsen var. Så glada var de att de till och med försökte förmå männen från SD att ta emot en tidning. Huruvida de gjorde det hann dock undertecknad inte se, då den större delen av gruppen redan var på väg ned för gatan.

När gruppen började närma sig den park där festivalen hölls så visade det sig att området var avspärrat och att det krävdes biljetter för att få tillträde dit. Det verkade dumt att betala inträde för att sedan riskera att bli utslängda från området relativt omgående. Ansvarig på plats bestämde därför att den stora gruppen skulle delas upp i två mindre. Den ena skulle stanna kvar nere i centrum, medan den andra skulle röra sig runt i staden och dela ut propaganda.

Båda grupperna rapporterade att responsen var övervägande god. Uteserveringarna i staden verkade vara mestadels fullsatta. Många som satt och åt eller drack något svalkande i värmen tog gärna emot en tidning att bläddra i till maten. Ibland när man har offentliga flygbladsutdelningar så får man se cyklister ta emot ett flygblad i farten när de cyklar förbi, men den här dagen så fick åtminstone jag se mina första bilister som tog emot en tidning genom sidorutan medan de cruisade runt i staden!

När klockan började närma sig 17 så upptäckte en av grupperna att avspärrningarna kring parken var hävda och att inga biljettkontrollanter längre fanns på plats. De beslutade sig därför för att gå in i parken och dela ut tidningar till folket därinne.

När gruppen började närma sig scenen kom en man springandes bakifrån och skrek något i stil med ”Ni får inte vara här inne!” samtidigt som han tog tag i en av dagens kvinnliga deltagare. Då blev han direkt bortknuffad och tillsagd att han inte skulle ta tag i våra kvinnor. Genast dök det upp ett par män till som även de verkade vara adrenalinstinna och övertända. Innan vi hann förklara att områdets avspärrningar var hävda, och att vi därför hade rätt att komma in i parken och dela ut vår valinformation, verkade männen ha fått för sig att de rent handgripligen skulle köra bort oss därifrån. Ett smärre gruff uppstod, men det var föga mer än några knuffar och dragningar fram och tillbaka. Situationen var således inte särskilt våldsam och lugnade efter några sekunder ned sig igen.

När gruffet pågick kunde man dock höra att sångaren som stod på scenen ropade ”Slagsmål bredvid scenen!”. Något som fick ännu fler – förmodat alkoholpåverkade – män att springa dit för att lägga sig i och ”hjälpa till” i det bråk som mer eller mindre redan var över. Nu utbröt mer av ett slagsmål. Folk slogs, sparkades och brottades på marken. Ordningsvakter och poliser kom snabbt till platsen och gick emellan. De riktade naturligtvis in sig på att hålla fast den part som hade försvarat sig, alltså Motståndsrörelsen, och lät männen som anföll gå fria. Vad som hade hänt verkade dock reda ut sig efter en stund, då alla motståndsmän till slut kunde gå från parken gemensamt efter klartecken från polisen.

En man verkade bli så glad av Motståndsrörelsens valtidning att han brast ut i spontan dans.

Strax därefter så avrundades aktiviteten för den här dagen. Tyvärr så blev det en tråkig avslutning på en annars trevlig dag. Överlag så verkade Motståndsrörelsens närvaro i Norrtälje vara väldigt uppskattad, något som inte minst märktes på hur många människor som ville komma fram och skaka hand, vilket inte är allt för vanligt i andra sammanhang.

Se till att ansluta dig till Nordiska motståndsrörelsen och kämpa för de nordiska barnens framtid du också!

Titel:Näste 1 besöker American Car Show i Norrtälje Författad av:Redaktionen Publicerad:2018-07-16 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: