1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Därför höll Nordiska motståndsrörelsen en stillastående manifestation

Här följer det uttalande som lästes upp av Pär Sjögren igår som förklarar varför den gående demonstrationen ställdes in till förmån för en folkfest på Kungsholmstorg.

Det var länge osäkert om det ens skulle kunna bli någon manifestation från vår sida idag. Högre politiska krafter har lagt sig i polisens arbete i ett försök att förhindra oss i den sanna oppositionen att kunna synas och höras. I demokraturen Sverige går det inte längre att ta för givet att ett lagligt och registrerat parti som ställer upp i årets val får lov att komma till tals.

Vår plan var att hålla en demonstration genom de centrala delarna av Stockholm för att avsluta på Mynttorget utanför riksdagshuset. Efter förhandlingar med polisen där vi inte på något vis var omöjliga slöts istället en muntlig överenskommelse om att vi skulle gå härifrån Kungsholmstorg, genom centrum och till Gustav Adolfs torg. Det fanns dock ett aber redan nu. Polisen vägrade tillåta mig att stå som ansvarig på tillståndsansökan men hänvisning till att jag är MISSTÄNKT för åsiktsbrott efter vår demonstration i Göteborg den 30 september förra året.

Detta tilltag är något helt nytt som de aldrig kommit med tidigare och dessutom något som tydligt bryter mot såväl grundlagen som rättssäkerhetens principer. De menar alltså med detta att man inte längre ska betraktas som oskyldig fram tills skuld bevisats – istället är man att se som skyldig direkt när man misstänks för ett brott. Polisen intygade dock att så fort vi bara bytte ut mig och lämnade in en tillståndsansökan med en annan person som inte var misstänkt för några brott som ansvarig skulle vår muntliga överenskommelse spikas genom ett skriftligt tillstånd.

Vi överklagade beslutet då vi visste att vi hade rätten på vår sida och vann också mycket riktigt överklagan. Polisen hade gjort fel och jag fick stå som ansvarig för demonstrationen. Polisen försökte inskränka våra medborgerliga rättigheter trots att detta gick emot de lagar de svurit att upprätthålla. De underskattade oss och gjorde en ful chansning att vi bara skulle acceptera. Hade vi inte överklagat hade detta troligtvis blivit praxis även framöver.

Nu när vi då alltså fått rätt och väntade på att få det skriftliga tillståndet var dock läget totalt förändrat. Helt plötsligt var alla muntliga överenskommelser och löften brutna från polisens sida. Vi skulle inte ens få närma oss centrala Stockholm utan vandra en runda här ute på Kungsholmen långt från folk som kan ta del av vårt budskap. Långt ifrån de politiker vi ville demonstrera mot, de som är ansvariga för förstörelsen av vår nation. Men, samtidigt väldigt nära och i anslutning till Kronobergshäktet. Situationen är alltså mycket lik den fälla man försökte få in oss i under Göteborgs-demonstrationen förra året.

Det är tydligt att högre politiska mörkerkrafter lagt sig i beslutet, de vill inte att vi ska få lyckas hålla ännu en lyckad demonstration genom någon svensk storstad. Polisen ser alltså politiska direktiv som viktigare att följa än våra lagar. Polisen viker sig för eliten och assisterar de styrande i deras utstuderade valfusk.

Dialogpolisen som var inkopplad i ärendet valde med anledning av detta att genomföra en historisk och hedervärd protest genom att hoppa av ärendet för att markera mot den politiska korruptionen inom polisens ledningen.

Vi har givetvis gjort allt i vår makt för att få beslutet förändrat, men utan framgång. Vi kommer också när denna dag är över fortsätta överklaga, inte för att det förändrar läget idag, men för att det liksom vad gäller om jag skulle få stå som ansvarig för demonstrationen eller inte, är principiellt viktigt, dels för den framtida kampen och dels för att slå vakt om svenska folkets fri- och rättigheter.

I Göteborg vägrade vi att låta oss förnedras genom att gå deras utstakade marschväg och in i deras fälla. Här i Stockholm gör vi det samma. Vi är inte lydhundar i globalisternas koppel, vi är fria män och kvinnor. För att undvika att sätta våra deltagare i fara, men ändå göra vår poäng har vi tagit beslutet att istället för att gå deras utstakade väg i skam, hålla en rakryggad stillastående manifestation här på Kungsholmstorg.

Vi kommer alltså att genomföra våra tal och underhållning här på plats och även ta tillfälligt i akt för alla som önskar att socialisera och knyta kontakter. Vi förstår om ni tycker det är tråkigt att det inte blir någon marsch, men främsta syftet att demonstrera är inte att det ska vara kul utan för att få ut vårt politiska budskap och det utan att rucka våra nödvändiga principer. Under förutsättningarna som råder har Nordiska motståndsrörelsens ledning i samråd med mig tagit beslutet att det bästa sättet för att lyckas med vårt ändamål är på detta vis.

Jag hoppas ni får en riktigt bra dag här med oss, med vetskapen om att ni gör skillnad genom att befinna er här idag. Tillsammans tar vi tillbaka vårt land. Ut med förrädarna ur riksdagen!

TILLÄGG: Som kompensation för den inställda gående demonstrationen hölls bland annat en lyckad båtaktion utanför Sveriges riksdag samt att 5000 klistermärken delades ut till deltagarna för uppsättning i området.

Titel:Därför höll Nordiska motståndsrörelsen en stillastående manifestation Författad av:Redaktionen Publicerad:2018-08-26 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: