1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen intog Köpenhamn!

Aktivister från Nordiska motståndsrörelsen har idag befunnit sig i Köpenhamn, där man genomfört en offentlig aktion.

Just nu befinner sig aktivister från Nordiska motståndsrörelsen i Köpenhamn, där man idag genomfört en offentlig aktion. Strax efter klockan tolv begav sig aktivisterna in mot Kultorvet i stadens centrala delar, uppställda i led bärande på fanor. Precis när man kom till torget stannades tåget av polisen som krävde dialog med ansvarig på plats.

Väl uppställda på torget hölls tal av en kamrat från den danska grenen. Under talet inträffade en konfrontation då polisen försökte störa talaren, något som misslyckades då aktivisterna ställde sig i en skyddande mur runt talaren.

Gripandet försökte man genomföra då Motståndsrörelsen valde en bättre talarplats än den plats polisen anvisade.

Efter att talet var avslutat och man skulle bege sig från torget uppstod konfrontation återigen med polisen, som gav otydliga och motsägelsefulla direktiv. Efter många om och men kommer man slutligen iväg.

Till sist lyckas aktivisterna komma fram till en fålla mellan en länga bostadshus och en järnväg, där polisen envisas med att släppa igenom aktivisterna en och en. Totalt tog det en halvtimme innan aktivisterna tagit sig igenom.

Uppdatering 14:55:

Efter att man kommit igenom avspärrningen, vilket var strax efter klockan två, fortsatte man bort med tunnelbana. På tåget fanns även kravallutrustad polis.

Uppdatering 15:30:

Aktiviteten är nu avslutad och aktivisterna är på väg bort från samlingsplatsen.

Titel:Motståndsrörelsen intog Köpenhamn! Författad av:Redaktionen Publicerad:2019-04-06 Uppdaterad:2020-03-28

Läs också: