1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Konfrontation i Lund – rödingar åkte på däng!

Den 1 juni var Näste 3 på Lunds gator för att sprida  sitt budskap. Aktiviteten slutade med en konfrontation med de rödingar som befann sig på platsen. 

Till en början var rödingarna få och då ville de gärna tystlåtet dela på gatorna. Fler och fler rödingar kom efterhand till platsen, men de var fortfarande tysta.

Efter att Näste 3 stått där i en och en halv timme var det dags att bege sig hemåt. Då började rödingarna i sedvanlig ordning följa efter och gorma om att det var “deras” gator, något som nästan alltid sker när de är tillräckligt många och känner att de har tillräckligt många poliser att gömma sig bakom.

När de hade skrikit sina hotfulla ramsor och förolämpningar en stund stannade helt plötsligt motståndsmännen upp och vände sig mot de skräniga vänstermupparna. Med raska steg gick motståndsmännen fram mot rödingarna, för att se om några av dem var villiga att göra verklighet av sina hot om att köra bort motståndsmännen, men det verkade som att luften gick ur dem.

Polisen som var på plats gick då till full attack mot motståndsmännen för att skydda rödingarna, något som dock inte hindrade motståndsmännen från att tillrättavisa flera av rödingarna. Bland annat så fick flera stycken bada som i en ankdamm. Man får hoppas att dessa lär sig sin läxa och slutar att komma med tomma hot i framtiden.

En av de så kallade “motdemonstranterna” uttalade sig på följande sätt till Skånska dagbladet:

Jag såg en person bli nedbrottad och en annan dragen i håret, säger ett vittne till Skånskan, som själv gick i motdemonstrationen men som ska ha backat när tumultet uppstod.

– Jag var livrädd.

Flera motståndsmän är i nuläget gripna.

Nordfront återkommer med en längre redogörelse om dagen inom kort!

Titel:Konfrontation i Lund – rödingar åkte på däng! Författad av:Redaktionen Publicerad:2019-06-01 Uppdaterad:2020-03-18

Läs också: