1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Dubbla offentliga aktiviteter med torgmöten i Eskilstuna och Västerås

Lördagen den 14 september genomförde Näste 1 och 8 gemensamt torgmöten med tal och flygbladsutdelning i städerna Eskilstuna och Västerås. Gensvaret från lokalbefolkningen var övervägande gott på båda orterna.

Om du har problem att se filmen klicka här för att se den på VK.

Nordiska motståndsrörelsen genomförde lördagen den 14 september offentliga torgmöten i städerna Eskilstuna och Västerås, som båda ingår i Näste 8. Entusiastiska aktivister och medlemmar från Näste 1 och 8 samlades i ett soligt Eskilstuna och tågade tillsammans till Fristadstorget för att där möta allmänheten med banderoll, fanor, flygblad samt ett tal av Jimmy Thunlind.

Temat för dagen var hoten mot vår yttrandefrihet och detta ämne behandlades såväl i talet som hölls som i flygbladen som delades ut, och ofta i de många diskussioner som uppstod på torget. Stämningen var överlag mycket god, flygbladen gick åt som smör i solsken och bemötandet från allmänheten var positivt.

Efter cirka en och en halv timme uppstod en mindre incident då en rasfrämling med uppenbart sviktande mental hälsa blev aggressiv, skrek och fäktade och försökte slå kameran ur händerna på vår fotograf. Han blev därvid bestämt tillrättavisad och lommade till slut iväg från platsen.

Strax efter detta dök ett antal polisbilar upp på torget men poliserna höll sig passiva och aktivisterna fortsatte lugnt med sin aktivitet i ytterligare en timme som förutbestämt.

Därefter styrde gruppen kosan mot Västerås, där man parkerade lite utanför stadskärnan och i samlad trupp gick till gågatan i centrum. Här möttes man av betydligt fler människor och ett högre tempo än vad som hade varit fallet i Eskilstuna.

Torgmöte i Västerås. Foto: Nordfront.

Resultatet blev fler diskussioner, fler utdelade flygblad, fler som hörde talet, fler som såg våra symboler och fler som tog del av vårt budskap. Många var angelägna om att diskutera alla de problem som mångkulturen skapar i staden och de tackade oss för vår närvaro.

Jimmy Thunlind håller ett flammande tal. Foto: Nordfront.

Alla som passerade var inte lika entusiastiska över organisationens närvaro, men aktivisterna upplevde verkligen att en överväldigande majoritet av dem man pratade med var antingen direkt positiva eller åtminstone nyfikna och vetgiriga.

När fyra polisbilar, en från vardera väderstreck, dök upp efter en timme orsakade detta ironiska kommentarer av typen ”Jaså, nu finns minsann resurserna, var finns de när vi blir utsatta för brott?” från ett flertal förbipasserande. Poliserna förhöll sig emellertid likt de i Eskilstuna passiva och aktiviteten kunde slutföras precis som planerat.

Polis i Västerås. Foto: Nordfront.

En av motståndsmännen summerar dagen med följande ord till Nordfront:

— Under promenaden tillbaka till våra bilar kunde vi konstatera att dagen var mycket lyckad. Vi kände att vi uppfyllt många folkfränders behov att tala ut om sådant som i deras vardag ofta blir för känsligt att tala om. Vi kände att vi som aktivistade ihop idag tillsammans är en stark grupp med stor kämpaglöd och god kamratskap. Vi tackar ärliga folkfränder i Eskilstuna och Västerås för alla givande diskussioner!

Foto: NF.

Vill du också vara med och kämpa för vårt folks överlevnad? Vill du också känna den inre tillfredsställelsen av att arbeta för vår kommande seger? Då ska du gå med i Nordiska motståndsrörelsen!

Titel:Dubbla offentliga aktiviteter med torgmöten i Eskilstuna och Västerås Författad av:Redaktionen Publicerad:2019-09-21 Uppdaterad:2020-03-28

Läs också: