1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen omnämns i utfrågning i amerikanska kongressen!

Nordiska motståndsrörelsen har diskuterats i den amerikanska kongressen.

Under fredagen höll USA:s House Committee on Oversight and Reform – en inflytelserik utredande kommitté i det amerikanska representanthuset – en utfrågning om hur man ska ”konfrontera våldsam vit överhöghet”.

När den republikanske kongressledamoten Chip Roy från Texas frågar den judiske ”experten” Dr. Joshua Geltzer ifall det i USA finns organisationer som i sin tur stöder utländska terrororganisationer som ”uppmanar till handling” svarar den sistnämnde:

— När jag tänker på vit maktentiteter som kan kvala in som utländska terrororganisationer tittar jag faktiskt på den nuvarande strategin för kontraterrorism, vilket jag tycker är ett mycket starkt dokument som skapats av Trump-administrationen förra året. Den nämner två specifika grupper: En skandinavisk som heter Nordiska motståndsrörelsen och en brittisk som heter National Action.

Enligt dokumentet ska organisationerna ha ”kopplingar” till amerikaner.

Enligt Geltzer kan Nordiska motståndsrörelsen med dagens kriterier komma att klassas som terrorister. Han nämner vidare att organisationen då kan komma att få problem med banker och finansiering.

Ironiskt nog nekas Nordiska motståndsrörelsen idag bankkonton, något som organisationen bekämpar juridiskt.

Organisationen bedriver heller ingen verksamhet som ens med livlig fantasi kan liknas vid terrorism. I stället ställer de upp i val, sprider propaganda, driver mediesatsningar och så vidare.

Se ordväxlingen från 1:04:00 till 1:06:50.

Noterbart är det stora antalet nedåttummar för klippet.

Trots att sociala medier arbetar på högvarv mot provita idéer domineras kommentarsfält och liknande fortfarande ofta av traditionellt sett ”internetstarka” nationella. Något som även kan ses på reaktionerna till marxistbandet Refuseds musikvideo, som även den handlade om Nordiska motståndsrörelsen.

Titel:Motståndsrörelsen omnämns i utfrågning i amerikanska kongressen! Författad av:Redaktionen Publicerad:2019-09-23 Uppdaterad:2020-03-28

Läs också: