1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen arrangerade Nordisk samling 2019 på Østlandet

Nordiska motståndsrörelsen anordnade i helgen Nordisk samling 2019, ett arrangemang för medlemmar och sympatisörer. Här följer en kort rapport från helgens händelse.

Nordisk samling 2019 är ett arrangemang för Nordiska motståndsrörelsens medlemmar och sympatisörer till rörelsen. Från alla Norges hörn tog sig folk till Østlandet där arrangemanget hölls i år. Höjdpunkterna för helgens arrangemang var bland annat ett föredrag av Simon Lindberg, ledare för Nordiska motståndsrörelsen, samt ett tal av Tommy Olsen, chef för den norska grenen av organisationen.

Dörrarna öppnades fredag kväll så att långväga resenärer kunde komma och vila innan evenemanget startade på lördag morgon. Det bjöds på kvällsmat och givande diskussioner och diskussioner hölls i gott sällskap. Ytterligare motståndsmän kom på natten.

På lördagsmorgonen ankom de sista tillresta till lokalen. Programmet började klockan 08:00 med en gemensam frukost innan konferencieren Richard Eide välkomnade alla och meddelade dagens gemensamma aktivitet.

Efter den gemensamma aktiviteten var det dags för lunch, följt av nästa punkt på programmet som var ett tal av Tommy Olsen. Det var ett kraftfullt anförande som handlade om det misslyckade kuppförsöket, vad som har hänt i efterhand, visioner för framtiden samt en uppmaning att fortsätta kämpa med raka ryggar.

Näste man ut var Frihetskamps chefredaktör Martin Oppegaard, som talade om arbetet med organisationens två webbplatser – Frihetskamp.net och Motstandsbevegelsen.org – samt kommande projekt.

Därefter var det dags att testa medlemmarna och deras potential. Ett par utvalda kandidater kallades upp till scenen där de skulle prova på att hålla tal. Dagens val föll på Jan-Christopher Pedersen, Martin och Øystein Vaule.

Efter talen sattes det upp ett försäljningsbord upp där Motståndsrörelsens produkter, däribland organisationens nya t-shirt, fanns till salu. Ronny Bårdsen tillhandahöll också produkter från sin onlinebutik Nordenstil.no.

Middagen bestod av en välsmakande gryta och fårkött, vilket deltagarna uppskattade mycket, och kockarna fick mycket beröm.

På kvällen var det dags för nästa höjdpunkt, ett föredrag med Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg. Lindberg inledde med att berätta om sitt besök i Norge och berömde Tommy Olsen för att ha varit lojal och visat offervilja genom att ta på sig ansvaret för att leda Norge, liksom allt arbete han har gjort under det senaste halvåret. Lindbergs föreläsning handlade om Motståndsrörelsens verksamhet och mål och fick deltagarna att verkligen tänka på vad de kunde göra för att bidra ännu mer i kampen.

Efter Lindbergs föreläsning fanns tid för det sociala mellan rörelsens medlemmar och sympatisörer. Under kvällen skapades nya kontakter och intressanta samtal ägde rum.

Arrangemanget avslutades officiellt på söndagsmorgonen. Konferencieren avslutade evenemanget genom att tacka för deltagandet och önskade de deltagande en säker hemresa tills de ses igen.

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net.

Titel:Motståndsrörelsen arrangerade Nordisk samling 2019 på Østlandet Författad av:Redaktionen Publicerad:2019-11-20 Uppdaterad:2020-03-28

Läs också: