1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Offentliga aktioner i hela landet

I lördags delades det ut flygblad på gator och torg från Höör i söder till Luleå i norr. Även i Norge och på Island genomfördes det offentliga aktioner under dagen.

Mitt i den stressade julhandeln ställde motståndsmän upp med fanor och/eller banderoller på torg och utanför köpcentrum och gallerior för att dela ut specialframtagna flygblad om julkommersen och en önskan om en alternativ och kamratlig god jul. Den 14 december fanns Motståndsrörelsen på plats i centrala Stockholm, Katrineholm, Kungsbacka, Mariestad, Luleå, Trollhättan, Ludvika, Växjö och Höör. Under dagen genomfördes det också offentliga aktioner i norska Sarpsborg och Steinkjer, samt på Island i Selfoss.

Offentlig aktion i Luleå

Från Stockholms-rapporten kan vi läsa att aktivister befann sig vid ett av stadens mest välbesökta varuhus på Drottninggatan, för att senare ta sig till julmarknaden i Gamla stan och avsluta på Mynttorget:

Därpå gick deltagarna vidare till Mynttorget, där en skara bedrövliga kommunister hade samlats för att profitera på den politiskt obundna rörelsen Sjukvårdsuppropet.

När nationalsocialisterna passerade dessa stämde de upp i deras uttjatade ramsor om att en viss grupp inte får vara på, vad de har fått för sig, deras gator. Detta fick såklart motsatt effekt och motståndsmännen valde att göra halt och ställa upp mitt emot dessa individer.

Det dröjde inte många minuter innan de hade tystnat och förbipasserande kunde se den tydliga kontrasten mellan patetiska kommunister och rakryggade nationalsocialister.

Efter ett kort tag valde rödingarna således att packa ihop sina saker medan Motståndsrörelsen stod kvar och fortsatte aktiviteten en tid innan det var dags att runda av för denna gång.

Från Katrineholm centrum får vi läsa följande:

En ung man sade sig känna tryggheten infinna sig i staden nu när Motståndsrörelsens representanter fanns på plats. Han uppvisade ett exemplar av Nordiska motståndsrörelsens skrift Aktivisthandboken som han höll på att läsa.

Här fanns också batikhäxan som demonstrativt rev sönder ett flygblad, kastade bitarna på marken och spottade på dem. Efter en tillrättavisning plockade hon dock upp samtliga bitar och bad om ursäkt.

En igenkänd vänsteraktivist vandrade fram och tillbaka och uppmanade i sin telefon upprört sina kompanjoner att omgående komma till platsen, dock utan att någon dök upp.

En skränande rasfrämling utmanade stöddigt en av fanbärarna till tvekamp. När denne tveklöst antog utmaningen tappade fridstöraren dock genast intresset och föreslog undvikande en annan tid och plats för sammandrabbningen.

Men här fanns också en grupp unga killar med tindrande ögon. De var överlyckliga över att äntligen få träffa Motståndsrörelsens aktivister IRL. De insisterade på att få en bunt med klistermärken för att sätta upp dem runt i staden och lyckades övertyga en aktivist om sitt ärliga uppsåt.

Även på Överby köpcentrum i Trollhättan möttes Motståndsrörelsen av både positiva och mindre positiva bemötanden:

Flygbladen togs emot mycket väl av folket och flera uttryckte sitt stöd till Motståndsrörelsen. Flera diskussioner hölls, som vanligt var det både positiva och negativa reaktioner.

Polisen tillkallades till platsen, av anledning att aktivisterna verbalt tillrättavisat en kvinna som knycklade ihop ett flygblad och sedan försökt kasta det i ansiktet på en av aktivisterna. Detta ansågs vara olagligt av väktaren på plats.

Polisen kom sedan med två bilar och försökte köra bort kamraterna på plats, då det enligt polisen inte var allmän plats. Detta var något polisen inte lyckades göra då kamraterna stod på sig.

Här kan du ta del av flygbladet som delades ut och även skriva ut det för att själv sprida julglädje i ditt närområde innan julafton:

Tryck på bilden för att ladda hem bladet som utskrivningsvänlig pdf.
I Norge fick även tomten ett flygblad.
Mariestad.
Provokatörer i Luleå.
Pär Sjögren önskar god jul från Ludvika.
Nyfikenhet kring Motståndsrörelsens julhälsning i Katrineholm.
Titel:Offentliga aktioner i hela landet Författad av:Redaktionen Publicerad:2019-12-19 Uppdaterad:2020-03-28

Läs också: