1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Bojkottaktion i Norge mot SAS

I söndags genomförde Nordiska motståndsrörelsen i Norge en aktion mot det anti-skandinaviska SAS på Kjevik flygplats i Kristiansand.

En grupp aktivister och medlemmar från Nordiska motståndsrörelsen i Norge vidtog på söndagsmorgonen en aktion mot SAS antiskandinaviska reklamfilmer på Kjeviks flygplats i Kristiansand.

Aktionen började med att ett antal flygblad lades ut och sattes upp i broschyrställ, på anslagstavlor, bänkar och toaletter, samt delades ut till väntande resenärer inne på själva flygplatsen.

Efter detta flyttade aktivisterna till flygplatsens entré där banderollen rullades ut, med texten ”Respect Scandinavia, boycott SAS” (Respektera Skandinavien, bojkotta SAS). Flygblad med kortfattad information och QR-kod till tidigare artiklar på Frihetskamp.net delades ut till resenärer och personal, liksom till människor som skulle plocka upp resenärer.

Allmänhetens respons var något blandad; vissa var positiva, men några enstaka personer blev provocerade av att stolta skandinaver reagerar på antiskandinavisk reklam. En pilot anställd i ett annat flygbolag var tvungen att dra lite på smilbanden och skratta, klart nöjd med budskapet att bojkotta en konkurrent.

Så småningom kom en anställd vaktmästare från flygplatsen ensam ut och frågade aktivisterna och medlemmarna vänligt om de kunde flytta lite längre bort från själva ingången, och påpekade samtidigt att de annars kunde vidta åtgärder. Artigt gjorde aktivisterna som vaktmästaren ville och fortsatte aktionen tio meter längre bort.

Efter ett tag avslutade Motståndsrörelsen aktionen och hängde banderollen på ett staket vid flygplatsens ingång, tydligt synlig för alla bilister som åkte till flygplatsen, samt passerande förare.

Det var en lyckad aktion, utan några problem.

Fler bilder från aktionen:

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net

Titel:Bojkottaktion i Norge mot SAS Författad av:Redaktionen Publicerad:2020-02-25 Uppdaterad:2020-03-27

Läs också: