1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Umeås rödingar slogs tillbaka under BLM-manifestation

Motståndsmän slog tillbaka maskerade rödingar under en sektliknande Black Lives Matter-manifestation.

Under gårdagen befann sig journalister från Motståndsrörelsen.se i Broparken i Umeå för att beskåda stadens Black Lives Matter-manifestation.

Sidans utsända kan rapportera om en gravt sektliknande stämning, där deltagarna stod i regnet och skrek slagord i över en halvtimme under ledning av afrikaner med dåligt fungerande megafoner.

Några av slagorden var ”No justice no peace”, ”George Floyd” samt ”Black Lives Matter”.

Förutom en hel del unga tjejer och könlösa ”mansgestalter” var många av de hundratals deltagarna maskerade vänsterextremister samt unga rasfrämmande män.

När de monotona tillika religiöst anstrukna sektropen slutligen var över och deltagarna var på väg hem inträffade ett tumult där några medlemmar från Nordiska motståndsrörelsen – som också var på plats – attackerades.

Motståndsrörelsen.ses utsände såg inte själv tumultet men har senare varit i kontakt med några av de inblandade samt vittnen och talat med dem om vad som hände.

En konstaterar att polisen nästan direkt efter deras ankomst identifierade honom och hans kamrat som stod tillsammans. Därefter ställde sig fyra poliser i närheten. Trots detta tilläts vid manifestationens slut ett tiotal maskerade rödingar att omringa nationalsocialisterna, medan ytterligare några aggressiva invandrare höll sig en bit längre bort.

Flera personer, både bland rödingarna och rasfrämlingarna, kändes igen som tidigare kaxiga och våldsamma individer.

Rödingarna var även nu mycket aggressiva och frågade vad de gjorde på platsen medan de närmade sig allt mer. Motståndsmännen var lugna och svarade stoiskt att de varit där för att titta på manifestationen.

Efter att rödingarna gjort flera försök att eskalera situationen tog till slut en av dem till handgripligheter och tog tag i en av nationalsocialisternas kragar för att dra omkull honom varpå tumult utbröt.

Trots det numerära underläget har Motståndsrörelsen.se erfarit att vänsterextremisterna inte fick in en enda träff mot nationalsocialisterna, som sedermera fick hjälp av andra kamrater som upptäckt tumultet men som tidigare befunnit sig en bit bort under själva manifestationen.

En av dessa ingripande personerna – närmare bestämt David Nilsson – blev under sina lyckosamma försök att freda sina kamrater tacklad av en polis.

Eftersom att han på grund av kaoset var ovetande om att det var just en polis uppstod en brottningsmatch där vittnen säger att polisens kommunikationsutrustning med mera flög all världens väg varpå det krävdes fyra poliser att hålla nere honom.

Omhändertagen våldsröding som vad vi vet inte är misstänkt för något brott. Detta gäller för övrigt alla våldsrödingar, trots att det alltså var dessa som gick till attack.

Stämningen bland de inblandade motståndsmännen är mycket god då de trots kraftigt numerärt underläge framgångsrikt har slagit tillbaka ett vänsterextremt angrepp helt utan egna skador.

Titel:Umeås rödingar slogs tillbaka under BLM-manifestation Författad av:Naste 6 Publicerad:2020-06-07 Uppdaterad:2020-06-07

Läs också: