1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nationaldagsfirande i Näste 3

Medlemmar och aktivister firade det nya Norden tillsammans

Lördagen den 6 juni firades nationaldagen. Man firade inte bara det gamla Sverige och Norden som generationer före oss levt och dött för utan först och främst firade man det nya Nordiska riket, som ännu, i realitet inte existerar men som lever och växer inom den Nordiska motståndsrörelsen.

Det bjöds på god svensk mat

Då alla ätit upp den goda och traditionella maten läste man upp punkt 3 ur Motståndsrörelsens politiska program ”Vår väg” som handlade just om ett enat Norden, ett nytt nordiskt rike för att sedan diskutera texten. Man pratade bland annat om historiska skeenden då Norden nästan, eller till viss del varit enat, hur det hade gynnat vårt folk och hur ett enande skulle ske i praktiken i framtiden. Under tiden som man diskuterade ställdes kaffe och bakelser fram som samtliga uppskattade mycket.

När man ätit färdigt ställde sig deltagarna upp för att sjunga nationalsången ”Du gamla du fria” med betoning på just Norden.

I folkgemenskapens tecken när solen tittade fram spelade man kubb tillsammans. Spelet bjöd på en hel del skratt och ett gott humör som skiljde sig åt från den dagliga och allvarliga kampen.

Tobias Malvå förbereder en omgång kubb

Vill du att du själv, dina barn eller dina barnbarn, under tyrrunefanan, i framtiden ska sitta och fira det nya fria Norden och de som kämpade för att detta skulle bli en verklighet? Vill du vara en av de som långt före massorna anslöt sig och gjorde slag i saken? Ansök isåfall och bli en del av det nya enade och vita Norden redan nu i Nordiska motståndsrörelsen.

Titel:Nationaldagsfirande i Näste 3 Författad av:Naste 3 Publicerad:2020-06-08 Uppdaterad:2020-06-08

Läs också: