1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Minnesstund vid Göran Oredssons grav

Lördag den 27/6 slöt motståndsmän och kvinnor från näste 8 och 5 upp i hisnande vacker miljö vid Kristberga kyrka […]

Lördag den 27/6 slöt motståndsmän och kvinnor från näste 8 och 5 upp i hisnande vacker miljö vid Kristberga kyrka i närheten av Borensberg för att hedra den ärorike nationalsocialisten Göran Assar Oredsson med anledning av 10-årsdagen för hans bortgång. Med vid minnesstunden fanns även delar av Oredssons familj.

Göran Oredsson, född 2 augusti 1933 i Kristianstad, död 27 juni 2010 i Motala, kom i unga år i kontakt med nationalsocialismen och skulle troget viga sitt liv åt denna ideologi, även i tider då de flesta uppgivet accepterade demokraturens seger i väst och kommunismens i öst.

Motståndsmän och kvinnor vid minnesstunden

Vid den vackra och välskötta graven, belägen i den trakt som Göran Oredsson älskade mest, hölls tal av nästeschef Jimmy Thunlind samt Göran Oredssons fru Vera.

Göran Oredssons vackra och välskötta grav

Oredsson mötte våren 1955 nationalsocialisten Manne Bergh och anslöt sig kort därefter Sveriges Nationella Frihetsrörelse som Manne var en av ledarna för. I september 1955 arrangerade denna organisation tillsammans med Dansk Frontkaemperforbund ett stort och sedan mycket omtalat offentligt möte på S:t Knuts Torg i Malmö.

Nästeschef Jimmy Thunlind håller tal.

Tidigt år 1956 grundade Oredsson Sveriges Nationalsocialistiska Kampförbund som gav ut tidningen Nordisk kamp.

Organisationen och tidningen växte båda fort, till exempel anställdes på tidningen utrikeskorrespondenter och organisationen fick snart aktiva medlemmar i samtliga nordiska länder.

1960 bytte partiet namn till Nordiska rikspartiet. Organisationen verkade fram till 2009 och blev framgångsrik i sin intention att återetablera nationalsocialismen i Norden. Denna remarkabla insats genomfördes i en tid då andra världskrigets segrare och deras nordiska lakejer gjorde allt som stod i deras makt för att totalt utplåna varje spår av denna ideologi i västvärlden.

Vera framhöll i sitt anförande att Göran Oredsson var en man som lika troget och med lika stor kärlek tjänade sin familj som han tjänade nationalsocialismen och det nordiska folket, oavsett vilka hinder – och de var många – som stod i hans väg. Utan hans outtröttliga arbete under många svåra år hade nationalsocialismen inte haft den ställning i Norden som den har idag.

Vera Oredsson håller tal.

Vera berättade även att Göran, som kämpade mot miljögifter och för djurrätt långt innan dessa frågor var föremål för ”etablerade” politikers intresse, själv genom sin cancersjukdom kom att drabbas av de växtgifter han i unga år genom sitt arbete som trädgårdsmästare tvangs utsättas för.

Göran Oredsson var en trogen nationalsocialist och en trogen familjefar, berättar Vera.

Efter minnesstunden intog deltagarna i minnesstunden lunch tillsammans i näraliggande Borensberg och en del av dem fortsatte sedan dagen med en offentlig aktivitet i Göran Oredssons anda. Man delade ut flygblad med temat ”White lives matter” i staden Linköping.

Efter minnesstunden beger sig deltagarna in till Borensberg för att inta lunch tillsammans.

Alltid i ärofull hågkomst!

Hell och tack Göran Oredsson!

Titel:Minnesstund vid Göran Oredssons grav Författad av:Naste 8 Publicerad:2020-07-07 Uppdaterad:2020-07-18

Läs också: