1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Friluftsaktivitet i Näste 1

Under en helg var kamrater från Näste 1 ute i naturen.

17-19 juli begav sig kamrater ur Näste 1 ut på friluftsaktivitet.
Fredagen tog sin start med vandring genom skog och mark. Utefter vandringen mot den tänkta lägerplatsen samlades det in ätbara växter, däribland kaveldun som drogs upp ur ett vattendrag, blåbär, tallbarr och björklöv.

Efter cirka fyra timmar nåddes den sjö där läger skulle slås. Deltagarna delades upp i två grupper där den ena iordningställde lägerplatsen medans den andra samlades in ved och gjorde upp eld, varpå medhavd mat tillagades och de insamlade växterna provsmakades.

Från kaveldun äts roten antingen direkt efter rengöring, alternativt görs ett avkok. Sedan följde flera timmars samtal runt lägerelden, medans solen gick ner över sjön.

Under lördagen fick deltagarna, efter frukost, prova på att bygga en enkel bro med två rep, där ett utgör gångdel och det andra handledare.
Sedan samlades det in myror från en myrstack, som stektes någon minut och provsmakades av alla. Utöver den lite krispiga ytan var det en tydlig sur smak.

Andra saker som lärdes ut denna dag var byggandet av en såg, kartkunskap med kompassriktning och tillverkning av fackla med kåda som brännvätska. Det gjordes även avkok på kvistar från enbuske som dracks.

På söndagen, den sista dagen, byggdes risflottar av granris och sly som bands ihop i cirklar vilka det sedan lades en presenning runt. Samtliga klarade av att bära vikten från en person och flöt bra.

Efter helgens sista gemensamma måltid bröts så lägret upp och alla var rörande överens om en lyckad helg, både avseende nya kunskaper och stärkt kamratskap.

Titel:Friluftsaktivitet i Näste 1 Författad av:Näste 1 Publicerad:2020-07-30 Uppdaterad:2020-07-30

Läs också: