1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Månadsmöte med kampsport och föredrag om Linux i Näste 8

Näste åttas månadsmöte söndag 2/8 hölls i hjärtat av nästet i lokaler belägna mitt i ett böljande grönt landskap. Verksamheten […]

Näste åttas månadsmöte söndag 2/8 hölls i hjärtat av nästet i lokaler belägna mitt i ett böljande grönt landskap. Verksamheten inleddes med kampsportsträning utomhus i den kvava sommarhettan, vilken inte hindrade de upphettade motståndsmännen att ge allt.

Uppvärmning med mitsar

Svett, blod och någon liten skada blev förutom förhöjd kampmoral resultatet.

Tvekamp i grönskan

Efter fika höll gruppchef för 802 ett instruktivt föredrag om operativsystemet Linux. Fördelar med detta operativsystem såsom dess stabilitet , dess öppna källkod, dess kostnadsfrihet, den närmast totala avsaknaden av virus som drabbar systemet och den handlingsfrihet som Linux erbjuder – berördes. Skillnader mellan varianterna Mint och Ubuntu redogjordes för. Men framför allt visades steg för steg – och på ett sätt som även den värsta it- och datorboomer kan tillgodogöra sig – hur man installerar Linux på sin dator. Detta visade sig vara avsevärt mindre komplicerat än att installera till exempel någon senare version av Windows.

Instruktion i nedladdning av Linux

Efter en välbehövlig och vällagad måltid ägde en stunds samkväm rum då möjlighet fanns att låna böcker i det ambulerande biblioteket eller handla i den likaledes ambulerande butiken.

Det välbesökta biblioteket

Nu återstod själva månadsmötet där redovisningen av den gångna månaden inspirerade trots sommarvärme och semestertider. Mest av alla aktiviteter utmärkte sig den mycket lyckade offentliga med torgmöte i Örebro tillsammans med Näste 5. Den aktiviteten har en egen artikel här på hemsidan.

Månadsmöte

Slutligen hälsades en ny medlem välkommen och nästet skickade välgångs- och tillfriskningshälsningar till en kamrat som just fått ett tufft sjukdomsbesked.

Kom med i gemenskapen du också! Kampen för vårt folks befrielse behöver dig. Och du behöver kampen – för att bli en hel och rakryggad man eller kvinna. Hade du tänkt att bara stå och se på? Anslut dig till Nordiska motståndsrörelsen!

Titel:Månadsmöte med kampsport och föredrag om Linux i Näste 8 Författad av:Naste 8 Publicerad:2020-08-20 Uppdaterad:2020-08-25

Läs också: