1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Årets Nordman 2020

Film från femkampen och intervju med årets Nordman Martin Saxlind.

Nordendagarna 2020 blev ett mycket lyckat evenemang även i år som Motståndsrörelsen tidigare i veckan skrivit om. Inte minst femkampen, som trots ösregn till en början, blev uppskattad av såväl deltagare som åskådare.

Femkampen som bestod av lagbrottning, Nordisk sköld-strid, dragkamp, hinderbana och marklyftning blev en rättvis tävling där både styrka, smidighet, taktik och vilja var avgörande faktorer för vem som skulle segra.

Film från femkampen:

Efter en hård dags kamp kunde man slutligen presentera Martin Saxlind som årets Nordman.

Martin Saxlind är inte bara en mångårig aktivist och tillförordnad Nästeschef för Näste 4, han är även chefredaktör och skribent för Nordfront och en av programledarna i Radio Nordfront.

Nedan följer ett utdrag av artiklar skrivna av Saxlind:

Saxlind gjorde mycket bra ifrån sig i framförallt den sista och avgörande individuella marklyftargrenen där han lyfte 50 kg över huvudet 17 gånger. De andra momenten i den sista grenen var ”farmers walk” och vanliga marklyft.

Vinnaren Martin Saxlind

Martin Saxlind blev en välförtjänt vinnare, något som Cedric Höglund beskrev som följande:

Jag tror att alla evenemangets deltagare var överens om att Martin Saxlind verkligen förtjänade titeln som årets Nordman då han inte bara blev en tydlig vinnare i femkampen och då främst i den sista individuella marklyftsgrenen, utan även för att han 365 dagar om året för kampen framåt för de Nordiska folken med stolthet.

Nedan följer en intervju med årets Nordman:

Det är allmänt känt att du tränar mycket och hårt. När började du först att träna?

Styrketräning började jag med hemma på högstadiet och gymnasiet med en skivstång, bänk och dörrtrapets i garaget. Innan dess hade jag spelat fotboll och hållit på med friidrott hela barndomen typ. När jag flyttade hemifrån körde jag mycket kroppvikts- och cirkelträning i något år innan jag skaffade gymkort. 

Hur ser din träning ut idag?

Jag har över åren modifierat mitt träningsschema en del och just nu kör jag rätt improviserat och på känsla. Mitt mål på gymmet är främst att bli starkare i basövningarna och schemat är rätt flytande eftersom vissa basövningar kräver fler vilodagar än andra. Sen kör jag mycket andra övningar utöver basövningarna och en del rörlighetsträning när jag är på gymmet också. Ett tips är väl att man kan passa på att stretcha ben t.ex. om man kör bänkpress tungt och har lång vila mellan varje set, eller så kan man supersetta någon extra övning som inte stör huvudövningen du kör men ändå träffar en muskel som det är dags att träna. Jag gör mycket så och passen blir långa men jag hinner också lyfta och stretcha väldigt mycket.

Hur länge har du varit med i Organisationen?

Jag tror jag gick med 2011. Så det är nog nio år nu.

Vad tycker du om årets Nordendagar jämfört med föregående år?

Det som stack ut i år var nog att det var mycket barn på plats och ett väldigt bra arrangemang. Annars var det väl som vanligt: Fullt med saker som händer hela dagen och trevligt mingel i pauserna. En till sak som stack ut i år var nog att det blev väldigt mycket armbrytning när baren öppnade på kvällen.

Vem är din/dina förebilder? 

Jag har väl många personer som jag inspirerats av och sett upp till både vad gäller levande och döda personer, varför det är lite svårt att välja en att lyfta fram. Men jag kan väl dra till med en lite otippad person som just i år varit den person jag lärt mig mest av: Jocko Willink. Han är en amerikansk fd elitsoldat och krigsveteran som i början av året släppte en bok om ledarskap som är väldigt läsvärd och den bästa boken jag läst i år.

Vad är ditt favoritcitat?

Vet inte om jag har något favoritcitat. Jag gillar ju bland annat Havamal-citatet om att det enda bestående bortom döden är att bli ihågkommen för sina goda gärningar. Ett annat citat som ofta, men inte alltid, kan vara en bra attityd när det kommer till styrketräning och kampsport är: ”Det som inte dödar härdar.” Alltså att istället för att gnälla eller tycka synd om sig själv ser man smärta, utmaningar och bakslag som möjligheter att bli starkare eller klokare.

Du är en av Motståndsrörelsens många driftiga och en av de mest fanatiska aktivisterna. Vad är det som inspirerar dig och får dig att alltid fortsätta kämpa för Norden? 

Jag kämpar för att vi har rätt. Utan revolutionära förändringar kommer våra länder att fortsätta bli mer dysfunktionella, degenererade och anti-vita.

Det var ett riktigt fint drakdräparsvärd du gjorde dig förtjänt av. Vad för slags drakar ämnar du att dräpa med detta svärd i  framtiden? 

Jag har inget otalt med drakarna och är för biologisk mångfald, så jag skippar nog drakjakten.

Har du något övrigt att tillägga? Någon uppmaning?

Jag kan väl avslutningsvis säga att sådana här sammankomster är viktiga för att höja kampmoralen, nätverka och utbyta idéer. Tyvärr gör ju coronasituationen att det här mötet var lite slutet och även tidigare år har ju inbjudan ofta inte varit offentlig. Så många som säkert hade uppskattat att vara med på Nordendagarna visste inte ens om mötet. Är man i den situationen kan man ju ta kontakt med mig eller någon annan offentlig medlem i Motståndsrörelsen.

Har du vad som krävs för att bli årets Nordman?

Kontakta din Nästeschef för att delta på nästa års Nordendagar!

Titel:Årets Nordman 2020 Författad av:Redaktionen Publicerad:2020-09-13 Uppdaterad:2020-09-21

Läs också: