1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Der III. Weg marscherade genom Berlin

Lördagen den tredje Oktober närvarade Motståndsrörelsen under en Der III. Weg demonstration.

På lördagen den 3/10 höll den tyska organisationen Der Dritte Weg en demonstration i huvudstaden Berlin.

Eftersom att Der III. Weg och Motståndsrörelsen har ett nära samarbete åkte en delegation från Nordiska motståndsrörelsens svenska och danska gren dit för att närvara och stödja sina tyska kamrater. I söndagens avsnitt av Radio Nordfront gästade Marcus Hansson och Fredrik Vejdeland för att berätta om sina upplevelser från marschen, där även delar av talet som Vejdeland höll spelades upp.

De flesta motståndsmännen hade sovit över hos tyska kamrater och hade därför följe med dessa på tåget in till Berlin. Väl på samlingsplatsen reste Der III. Weg ett tält där det såldes både mat, dryck, kläder och propaganda. På grund av tyska myndigheters corona-restriktioner var samtliga tvungna att bära någon form av munskydd. Der III. Weg hade därför designat egna buff-halsdukar som de sålde och som bars av en majoritet av deltagarna. 

Der III. Wegs ståtliga tält
Exempel på buff som såldes

Efter ett tag strömmade det till fler deltagare beståendes av både unga män, kvinnor och äldre, klädda i både Der Dritte Weg hoodies och t-shirts men även traditionella tyska folkdräkter. 

På andra sidan av höghusen som var på ena sidan av samlingsplatsen började det efter ett tag höras, om man lyssnade noga, skränande, dekadent vänstermusik i samklang med andra oväsen som den anti-tyska vänstern kunde få ur sig.

En del motdemonstranter som ankommit med tåg var tvungna att passera den nationella samlingsplatsen. Av oklar anledning valde några av de degenererade rödingarna att sätta sig ner när de passerade oss. Chockerande nog så var detta inte något som den tyska polisen accepterade så efter lite gruff tvingades polisen att med våld, tyvärr mindre grovt, att lyfta bort vänsterextremisterna något som Nordfronts journalister dokumenterade väl.

Julian Bender informerade ett tag innan marschen om reglerna. Några tyskar däribland Matthias Fisher höll sedan även tal och efter det tog det inte lång tid innan en stark trumma trummades igång och marschen ställdes upp. På banderollen längst fram stod det ”Ein Volk Will Zukunft”(folket vill ha en framtid) och tätt efter den två stora banderoller med budskapen: Berlin och Erwache (Berlin Vakna!). 

Berlin vakna!

Marschen började sedan att gå i takt med tummans slag och från Berlins höghus sågs Berlinbor som hängde ut från fönstrena för att fotografera och filma den stora händelsen.

 I mitten av tåget körde den bil som man sedan höll tal ifrån. Från bilens högtalare ropades Der Dritte Wegs slagord ut under marschens gång.

Frei, Social, Radikal! 

Jag och några andra journalister kunde sedan se att motdemonstranter längre fram satt sig ner för en blockad. Till skillnad från tidigare när motdemonstranter gjorde samma sak gjorde polisen ingenting åt detta, alternativt låtit de revolutionära nationalisterna göra något åt det själva.

Polisen bär bort en av vänsterextremisterna som blockerade marschvägen

Det spekulerades även i att polisen planerade detta sedan tidigare och lät demonstranterna blockera vägen för att på så sätt ändra marschvägen. Denna ändring av rutten må ha varit något som Der Dritte Wegs ledare var missnöjda med, men som knappast påverkade resten av demonstranternas glada humör. Istället beslutades det att tillfälligt stanna upp och hålla tal på platsen. 

Matthias Fisher informerar om situationen

Platsen där tåget stannade upp var nästintill omringat av höghus fyllda med hundratals vanliga tyskar som kunde lyssna på talen från balkongerna och ta åt sig det revolutionära budskap som fördes fram. Även flertalet motdemonstranter kunde här ta del av talen som hördes tydligt från högtalarna trots deras oväsen. Här var förste talaren Nordiska motståndsrörelsens egen riksråds medlem Fredrik Vejdeland som öppnade talet med att tala om hur stolt han är över att ha tyskt blod flytande i ådrorna.

Delar ur talet:

It was Der Dritte Weg and only Der Dritte Weg that changed my opinion on the German movement and made me look upon the German movement with optimism and hope once again.

We are therefore honoured to have Der Dritte Weg as our comrades. It is of immense importance that we – as well as the likes of us who choose the path of struggle – cooperate. We must make the nationalist movements around the world accept our way, because neither our peoples nor our race will survive without it. There are no shortcuts.

Our enemy is cooperating across national boundaries and so must we. Because if one people revolts while the rest of Europe doesent , it would be very easy for NATO to send in their troops to suppress this uprising. But if ten nations revolt at the same time, or are in the process of revolting, they will never be able to stop us.

Efter att Vejdeland och några andra tyskar talat fortsatte tåget i en annan riktning. Det skulle inte dröja länge innan polisen tvingades bära bort fler vänsterextremister som satt sig i vägen för tåget. Kvalitén på dessa motdemonstranter var inte den bästa. En av de som polisen flyttade på låg och spelade död ett tag efteråt innan han vilset och vinglande sprang iväg. 

Marschen fortsatte och stora grupper av poliser sprang i förväg och några mindre konfrontationer ägde rum mellan både nationella, vänsterextremister och polisen, samtidigt som Der Dritte Wegs budskap ekade på gatorna i Berlin. 

Efter att demonstrationståget återvänt till samlingsplatsen hölls det ännu fler tal. Ett av talen som hölls av advokaten Wolfram Narath handlade om hur globalister och kapitalister vill slå split mellan brödranationer och hur vi måste motverka detta.

Julian Bender håller tal

Motståndsrörelsens aktivister var nog alla mycket nöjda med helgen. Trots en lång resa för vissa var det sannerligen värt det. Marschen var mycket lyckad och enligt flera, en av årets absoluta höjdpunkter. Tyskarnas gästvänlighet och generositet är två av de många bra egenskaper hos det tyska folket som motståndsmännen fick erfara.

Det är känt sedan länge att Berlin är en stad full av revolutionärer som under en god och sund ledning kan utföra stordåd. 

Liksom här i Sverige så är ledningen i Tyskland och Berlin korrupt och folkfientlig, men trots detta blev Der Dritte Wegs demonstration en minnesvärd och lyckad dag då Tysklands revolutionära nationalister återigen skrev historia. 

På grund av, eller kanske tack vare den enorma polisinsatsen, motdemonstranter och valet av plats blev mediauppmärksamheten enorm vilket nu innebär att stora delar av det tyska folket blivit varse om vem de ska vända sig till den dagen de bestämmer sig för att ta tillbaka sitt faderland. 

Motståndsrörelsens aktivister ser fram emot framtida resor till Tyskland och andra nationer i kampens tecken för att stärka våra folks band och för att tillsammans ta tillbaka Europa.

Var inte en åskådare i livet, stå på rätt sida i händelsernas centrum och skriv historia. Gå med i Nordiska motståndsrörelsen

Ansök här

Titel:Der III. Weg marscherade genom Berlin Författad av:Cedric Höglund Publicerad:2020-10-06 Uppdaterad:2020-10-10

Läs också: